Από την απόλυτη δόξα… σε “μαύρο πρόβατο”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ήταν κοινό μυστικό τις τελευταίες εβδομάδες στην Πάφο και έγινε πραγματικότητα πριν από λίγο. Ο Ζέλικο Κόπιτς αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον πάγκο την Πάφος FC, με την εξέλιξη αυτή να αποτελεί “μονόδρομο” για την διοίκηση, καθώς η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο αγωνιστικά.

Βέβαια, για να φθάσουμε μέχρι εδώ και την απόλυση του Κροάτη προηγήθηκαν ένα σωρό από λάθη. Για ένα ακόμη Καλοκαίρι η Πάφος FC “ξήλωσε” σχεδόν όλη την ομάδα και πραγματοποίησε μία ελλιπέστατη προετοιμασία με μικρό αριθμό ποδοσφαιριστών, κάποιοι εξ αυτών μάλιστα “φευγάτοι”. Παράλληλα, πολλοί παίκτες που έχουν σημαντικό ρόλο στην Πάφο σήμερα αποκτήθηκαν και πάλι την τελευταία στιγμή, χωρίς ο προπονητής να έχει τον χρόνο να δουλέψει μαζί τους, ούτως ώστε να περάσει την φιλοσοφία του.

Αυτά όλα μπορεί να αποτελούν ελαφρυντικά για τον Κόπιτς, όμως δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι ο Κροάτης είναι άμοιρος ευθυνών. Σε οχτώ παιχνίδια πρωταθλήματος η Πάφος FC πέραν ελάχιστων περιπτώσεων παρουσιαζόταν νωθρή, χωρίς πλάνο εντός αγωνιστικού χώρου και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όσο περνούσε ο καιρός τίποτα δεν βελτιωνόταν, αντιθέτως η εικόνα της χειροτέρευε, με αποκορύφωμα το ματς της περασμένης Δευτέρας στο “Τσίρειο” κόντρα στην ΑΕΛ.

Η γενικότερη αντίληψη λέει ότι δεν αλλάζεις προπονητή μεσούσης της σεζόν, όμως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Η Πάφος εδώ και λίγες εβδομάδες “φώναζε” για αλλαγή, γιατί με τέτοια εικόνα όχι μόνο δεν πας για εξάδα, αλλά κινδυνεύεις με υποβιβασμό. Το “ηλεκτροσόκ” της αλλαγής προπονητή κάποιες φορές είναι αναγκαίο (κακό), καθώς πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια της διοίκησης να σώσει ότι σώζεται.

Καλώς ή κακώς η φετινή σεζόν δεν “έκατσε” με τίποτα στον Κόπιτς, ωστόσο αυτό δεν πάει να πει ότι με την φυγή του 42χρονου τα πάντα θα λυθούν. Αντιθέτως, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από το νέο προπονητή (όποιος κι’ αν είναι αυτός) και κυρίως από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι καιρός ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δείξουν στο χορτάρι σημαντική βελτίωση και να δικαιολογήσουν τους “παχουλούς” μισθούς που λαμβάνουν κάθε τέλος του μήνα.

Τέλος, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε η Πάφος FC με τον Ζέλικο Κόπιτς στον πάγκο της κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο. Ο Κροάτης έδειξε έργο και μάλιστα λαμπρό, καλούμενος να διαχειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις. Όμως αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Πριν μερικούς μήνες δοξαζόταν στην Πάφο για να καταντήσει το “μαύρο πρόβατο”.