ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γιάννης Γιαπάνης: Δεν μας φοβίζουν οι ψηλοί στόχοι- Πάμε για πρωταθλητισμό!

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ήρθε στην Πάφο με την ταμπέλα και το βάρος του ανθρώπου που ξέρει να κερδίζει πρωταθλήματα στο πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών.

Άνθρωπος με μεθοδικότητα, πάντα ευγενικός αλλά ταυτόχρονα και διψασμένος να επανέλθει στο χώρο της γυναικείας πετόσφαιρας με επιτυχίες και να οδηγήσει τον KORANTINA HOMES Παφιακό εκεί που δεν έφτασε ποτέ μέχρι σήμερα, δηλαδή στην κορυφή της γυναικείας πετόσφαιρας.

Ο Γιάννης Γιαπάνης εκ Λεμεσού ορμώμενος δεν διστάζει να δείχνει ξεκάθαρα τους στόχους του, να είναι ταυτισμένος πλήρως με τη διοίκηση και τους χορηγούς της ομάδας και να ζητάνε το καλύτερο, δηλαδή να κάνουν τον Παφιακό κορυφαία ομάδα και στις γυναίκες.

Ο φετινός “αρχιτέκτονας” του KORANTINA HOMES Παφιακού, μίλησε αποκλειστικά στο AthlitikaPress μετά την νίκη επί του Απόλλωνα στην κλειστή αίθουσα Αφροδίτη με 3-0 σετ στην πρώτη του συνέντευξη με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. 


Πως ξεκίνησε το πρωτάθλημα; Δυο νίκες και μια ήττα απέναντι στην περυσινή νταμπλούχο Ανόρθωση. Είσαστε ικανοποιημένοι;
Είμαστε σε καλό δρόμο αν και πιστεύω πως και στο πρώτο παιχνίδι αξίζαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο όμως κάπου στις λεπτομέρειες χάσαμε το παιχνίδι. Αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν, βλέπουμε μπροστά γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικες. Την άλλη εβδομάδα πάμε στη Λευκωσία να παίξουμε με την Ολυμπιάδα, μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους όμως επιδίωξή μας παραμένει να κερδίσουμε το τρίποντο και στη Λευκωσία.

Θα είναι παιχνίδι ορόσημο δεδομένης και της φετινής ενίσχυσης της Ολυμπιάδας. 
Όντως θα είναι παιχνίδι ορόσημο όχι μόνο γιατί ενισχύθηκε η Ολυμπιάδα αλλά και γιατί το πρωτάθλημά μας είναι μικρό. Στην ουσία είναι 20 αγώνες και αν εξαιρέσεις αυτές που θα μείνουν πίσω που ουσιαστικά όλοι θα τις κερδίσουν μιλάμε για 14 με 16 παιχνίδια όλη την χρονιά κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν μπορείς να ανακάμψεις αν μείνεις πίσω στη βαθμολογία. Με αυτά τα δεδομένα όλα τα παιχνίδια είναι πολύ σμαντικά και για τρίποντα όχι απλά για νίκες. 

Υπάρχει ξεκάθαρα πλέον φιλοσοφία πρωταθλητισμού στον Παφιακό; 
Οι στόχοι όντως είναι ψηλοί και πάμε ναι για πρωταθλητισμό. Δεν μας φοβίζει αυτό αντιθέτως προσωπικά νιώθω τυχερός που έχω παίκτριες που ξέρουν να ανταποκριθούν σε τέτοιες συνθήκες, έχουν ανάλογη εμπειρία και το θέλουν και οι ίδιες. Μας μένουν λίγα μικρά κομματάκια για να φτιάξουμε το παζλ και να λέμε ότι η ομάδα είναι έτοιμη για πρωταθλητισμό. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα τα έχουμε και αυτά. 

Εϊναι δύσκολο να έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 4 καλές ξένες τις τρεις πιο έτοιμες; 
Καθόλου

Λίγα λόγια για τον κόσμο; 
Νιώθουμε τον παλμό του κόσμου και είναι πολύ σημαντικό για μας. Η στήριξή τους θα μας δώσει σίγουρα περισσότερη ώθηση και γι’ αυτό τους θέλουμε δίπλα μας. Θέλουμε αναμφίβολα περισσότερο κόσμο στο γήπεδό μας.