Σήκωσε την Ασπίδα της ΠΟΑΣΠ η Χρυσομηλιά έπειτα από ένα συγκλονηστικό αγώνα (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με ανατροπή και τέσσερα γκολ (2-2), η Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας ήταν αυτή που ήταν πιο ψύχραιμη στην «άχαρη» διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε την Ασπίδα της ΠΟΑΣΠ. Πάλεψαν μέχρι το τέλος οι παίκτες του Αθλητικού Σωματείου Μανδριών, ωστόσο στάθηκαν άτυχοι στην «ρώσικη ρουλέτα».

Το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο Γεροσκήπους «Μιχ. Κυπριανού» ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Κύπρου Παπαδημήτρη. Συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό η Χρυσομηλιά άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή του Σπάρτακου Κοτανίδη, έπειτα από ασίστ του Χρήστου Δημητρίου «Τέβες».

Στη συνέχεια η περυσινή Κυπελλούχος ομάδα των Μανδριών αντέδρασε και πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να φέρει «τούμπα» τον αγώνα και να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Αρχικά ισοφάρισε στο σκορ με αυτογκολ στο 31ο λεπτό και πήρε προβάδισμα δέκα λεπτά αργότερα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λάμπρου Φάττα. Το 2-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι παίκτες της Χρυσομηλιάς μπήκαν με σκοπό να ισοφαρίσουν και το κατάφεραν αρκετά νωρίς. Συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό ο Χρήστος Δημητρίου «Τέβες» έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο πλασέ σημείωσε το 2-2.

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ξέμεναν από δυνάμεις, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του παιχνιδιού να πέσει και να επικρατήσουν η δύναμη και το πάθος στο παιχνίδι. Το 2-2 ήταν και το αποτέλεσμα της κανονικής περιόδου, γεγονός που έστειλε τον αγώνα στην διαδικασία της παράτασης.

Εκεί, οι δύο ομάδες δέχθηκαν από μία κόκκινη κάρτα και δεν κατάφεραν ποτέ να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα. Αποτέλεσμα ήταν ο τίτλος της Ασπίδας της ΠΟΑΣΠ να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι.

Από το σημείο της άσπρης βούλας, οι παίκτες της Χρυσομηλιάς ήταν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.