Άφησε υποσχέσεις η Πάφος FC στην πρόβα τζενεράλε! Νίκησε την Ανόρθωση με 2-1

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στην τελική πρόβα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος Cyta, η Πάφος FC κέρδισε το βράδυ του Σαββάτου στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» με 2-1 την Ανόρθωση, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Γάλλος Κέβιν Μπεριγκό, ο οποίος δείχνει να επέστρεψε δριμύτερος στην ενεργό δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας.

Ο Ζέλικο Κόπιτς στην αρχική σύνθεση της ομάδας της Πάφου επέλεξε τους Ρούτκο, Πάνος, Λελιούκιν, Φιλιώτη, Σιρόκ, Λέντλεϊ, Πάντσεον, Μπεριγκό, Νέμετς, Λουλίνια και Ιμπραΐμ σε σύστημα 4-3-3.

Στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα πατούσε σαφώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με ωραίους συνδυασμούς έφθανε συχνά στην περιοχή της Ανόρθωσης.

Αρκετά νωρίς στον αγώνα και συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό, ο Νέμετς έφυγε από την δεξιά μεριά της επίθεσης, έβγαλε την μπαλιά στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενουμένων και ο Μπεριγκό με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, ανοίγοντας το σκορ στον αγώνα.

Στην συνέχεια η Πάφος με την ψυχολογία υπέρ της, έχασε κι άλλες ευκαιρίες, δείχνοντας πολύ καλά δείγματα στον κόσμο της. Παράλληλα, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάια. Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν στο 1-0.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση. Μάλιστα, στο 51ο λεπτό και πάλι ο Μπεριγκό χρίστηκε σκόρερ. Αυτή την φορά ο Γάλλος φορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Απ’ εκεί και έπειτα το σύνολο του Κόπιτς κατέβασε ταχύτητα και ταυτόχρονα η Ανόρθωση άρχισε να δημιουργεί τις πρώτες τις φάσεις προς την εστία του Ρούτκο. Μάλιστα, στο 67ο λεπτό κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Καλτσά!

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το φινάλε, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, ωστόσο το 2-1 δεν άλλαξε.

Πλέον, η Πάφος FC πάει με ανεβασμένη την ψυχολογία στο εκτός έδρας ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, την ερχόμενη Παρασκευή 23 Αυγούστου.