Συγκροτείται η ομάδα της Ευρώπης για το “Match”

Από: Antri Pilea

Ο αγώνας Ευρώπης εναντίον ΗΠΑ “the Match” που θα γίνει στις 9-10 Σεπτεμβρίου στο Minsk, προβάλλεται ιδιαίτερα από την Ευρωπαική Ομοσπονδία που επενδύει αρκετά σε αυτόν.

Από την ΕΑΑ επιβεβαιώθηκαν ήδη 7 κορυφαία ονόματα: η Κατερίνα Στεφανίδη με τη Mariya Lasitskene και τον Ramil Guliyev που είναι άλλωστε και επίσημα οι πρεσβευτές της Ευρώπης, καθώς και οι Armand Duplantis, Piotr Lisek, Daniel Stahl, Thomas Rohler, ενώ για τη διοργανώτρια Λευκορωσία, όπως προβλεπόταν, 10 αθλητές-τριες (8 γυναίκες και 2 άνδρες τελικά) με Herman, Taranda και Nedasekau μεταξύ αυτών.

Όπως αναφέρει η διοργάνωση “152 αθλητές θα αγωνιστούν για την ομάδα της Ευρώπης. Τα ονόματα πολλών εξ αυτών ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΑΑ Svein Arne Hansen (που είχε και την κεντρική ιδέα για μια αναβίωση αντίστοιχων διεθνών αγώνων των δεκαετιών του ’60 και ’70) σε συνέντευξη Τύπου στη Λευκορωσία. 
Διάσημοι αθλητές such όπως οι Παρασκευή Παπαχρήστου, Orlando Ortega, Konrad Bukowiecki, Anzhelika Sidorova, Sergey Shubenkov, Νικολέτα Κυριακοπούλου, Yuliya Levchenko είναι ήδη στη λίστα”.

Οι νικητές της Superleague (όπου ήταν και ο Μίλτος Τεντόγλου) και οι 3 καλύτεροι στις λίστες της ΕΑΑ είχε ανακοινωθεί πως είναι οι αρχικές επιλογές, ενώ αναφέρεται πως μετά και το DL στο Birmingham (αρχικά είχε αναφερθεί τελική ημερομηνία η 13η Αυγούστου) θα ανακοινωθεί η ομάδα, στις 19 Αυγούστου.