Αντώνης Μαυρομμάτης: Το ήθος και η ταπεινότητα εντός και εκτός γηπέδου

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ο Αντώνης Μαυρομμάτης είναι σήμερα 17 ετών και αγωνίζεται στην ομάδα ανδρών του Παφιακού. Αποτελεί το μέλλον της ομάδας της και της Κυπριακής πετόσφαιρας μαζί με άλλους νεαρούς της ηλικίας του όπως ο Οδυσσέας Σαββίδης, ο Κωνσταντίνος Σκορδής, ο Ανδρέας Θεοδώρου και αρκετά άλλα παιδιά των ακαδημιών της ομάδας. 

Ο Αντώνης μέλος της Εθνικής ομάδας Πετόσφαιρας Κ18 επιλέγηκε πρόσφατα από τον Ομοσπονδιακό προπονητή και συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή για την Εθνική Ανδρών αλλά τελικά δεν περιλήφθηκε στην αποστολή για τους ΑΜΚΕ. Μεγάλο επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μικρός είναι μόλις 17 ετών και φέτος θα είναι τελειόφοιτος στο σχολείο. 

Στην πρώτη του συνέντευξη μιλάει για τα όνειρά του και το πως ο ίδιος βλέπει σήμερα το μέλλον, τόσο το προσωπικό του σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και αγωνιστικά αλλά και της ομάδας του, του Παφιακού. 

Την ίδια στιγμή για όσους τυγχαίνει να γνωρίζουν την οικογένειά του ή τον ίδιο προσωπικά θα μπορούν με βεβαιότητα να βάλουν το χέρι στη φωτιά και να τον περιγράψουν ως ένα ενάρετο νέο, με σεβασμό, ταπεινό και εργατικό.

Ο Αντώνης μέχρι τα 14-15 έπαιζε ποδόσφαιρο κάτι που ενδεχομένως να στερούσε στην Πετόσφαιρα της Κύπρου ένα αφθεντικό ταλέντο που θα διαπρέψει με το εθνόσημο στο στήθος στο μέλλον αλλά θα πανηγυρίσει σίγουρα και πολλούς ομαδικούς και προσωπικούς τίτλους όντας συνεσταλμένος, δουλευταράς και προσγειωμένος. 

Σήμερα αν και το Καλοκαίρι επιτρέπει στους νέους να είναι χαλαροί και να απολαμβάνουν τις διακοπές τους ο Αντώνης Μαυρομμάτης συνεχίζει το διάβασμά του και το απόγευμα λιώνει στο γυμναστήριο καταπίνοντας πολλά χιλιόμετρα στο τρέξιμο και κάνοντας ασκήσεις για να φτάσει όσο πιο κοντά γίνεται στον στόχο του. 

Ο νεαρός διεθνής μίλησε, στην πρώτη του συνέντευξη (σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλές στο μέλλον) αποκλειστικά στο AthlitikaPress.com. 

Πως περνάει ένας μαθητής που κάνει πρωταθλητισμό το Καλοκαίρι του;

Αυτή τη χρονιά επειδή είμαι τελειόφοιτος τα μαθήματα μου συνέχιζουν κανονικά και το Καλοκαίρι αλλά υπάρχουν και μικρά διαστήματα διακοπών.

Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι πολλές όμως όταν κάνεις κάτι με ευχαρίστηση και με την καρδιά σου δεν σε κουράζει. Είναι η αγαπημένη μου εποχή το Καλοκαίρι και προσπαθώ να συνδυάζω τα πάντα, διακοπές, ξεκούρασειμ προπόνηση αλλά και μελέτη. 

Πως βλέπεις τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας σου;

Πιστεύω οι φετινές μεταγράφες της ομάδας μου είναι πολύ καλές και θα μας βοηθήσουν για να πετύχουμαι αυτά που θέλουμε. Έγιναν προσεγμένες ενέργειες από τη Διοίκηση, ανανέωσε ο βασικός κορμός, δίνεται βάρος στις Ακαδημίες και όλα δείχνουν ότι το σωματείο εργάζεται προγραμματισμένα και μεθοδικά. 

Βλέπουμε συμπαίκτες σου να ασχολούνται με το beach volley εσύ πως και δεν θέλησες να ασχοληθείς;

Μ’ αρέσει πολύ το Beach Volley, κυρίως τώρα το καλοκαίρι, αλλά επέλεξα πολύ συνειδητά να αφοσιωθώ και να εργαστώ όσο περισσότερο σκληρά μπορώ στο βόλεϊ σάλας για να βελτιωθώ στο μέγιστο.  

Είναι δύσκολη η θέση ενός πασαδόρου στα 17;

Όλες οι θέσεις στο βόλεϊ έχουν κάποια δυσκολία και την ανάλογη πιέση. Το άθλημα απαιτεί συγκέντρωση, χρειάζεται υψηλό επίπεδο συνεργασίας και κάθε συναθλητής είναι σημαντικός. Ο λίμπερο για την πρώτη μπαλιά, ο πασαδόρος για να κατευθύνει το παιχνίδι αλλά και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μας για να το τελειώσουν είτε από τις άκρες είτε από το κέντρο. 

Ειδικά όταν έχει μπροστά του παίκτες παγκύπριας εμβέλειας; Πως βλέπεις το μέλλον σου μέσω τις πετόσφαιρας;

Ελπίζω να συνεχίσω την πετόσφαιρα και στο μέλλον όταν τελειώσω το σχολείο συνδυάζοντας την με ένα επάγγελμα.

Τι θέλεις να σπουδάσεις;

Θέλω να σπουδάσω κάτι που να έχει σχέση με τα Οικονομικά. Είναι κάτι που μ’ αρέσει και φέτος που θα είμαι τελειόφοιτος για μένα είναι σημαντική η χρονιά. 

Τι ρόλο παίζει η οικογένεια για ένα αθλητή; 

Η οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή ενος αθλητή επειδή είναι αυτή που τον στηρίζει, τον ενθαρρύνει και τον συμβουλεύει σε όλη του την ζωή. Πόσο μάλλον για ένα έφηβο ο οποίος πρέπει να διασκεδάζει και με τους φίλους του, να είναι και σωστός ως νέος, να διαβάζει αλλά και αποδίδει και τα μέγιστα ως αθλητής.

Θέλω με την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω που είναι δίπλα μου, που με στηρίζουν, με καθοδηγούν και που μου δίνουν κίνητρα.

Αφού όμως μιλάμε για οικογένεια θέλω να ευχαριστήσω και την μεγάλη οικογένεια του Παφιακού που στέκεται δίπλα μου και με κάνει να αισθάνομαι τόσο όμορφα να παίζω πετόσφαιρα και να φοράω την τιμημένη φανέλα του σωματείο μας. 

Γιατί επέλεξες το 17; 

Επέλεξα το 17 γιατί ήταν από τα διαθέσιμα νούμερα που υπήρχαν και μ’ αρέσει και ως αριθμός. 

Ποια η αγαπημένη σου ομάδα στο εξωτερικό; 

 Ο ΠΑΟΚ έστω και αν ξέρω πως αυτή η απάντησή μου θα δυσαρεστήσει κάποιος φίλους μου (γέλια).