Ήττα-“καμπανάκι” για την Πάφο FC από την Βίσλα Πλοκ (εικόνες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Βαριά ήττα δέχθηκε στο δεύτερο της φιλικό παιχνίδι επί Πολωνικού εδάφους η Πάφος FC. Συγκεκριμένα το σύνολο του Ζέλικο Κόπιτς ηττήθηκε με σκορ 4-0 από την Βίσλα Πλοκ, αφού πρώτα παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Ο Κροάτης τεχνικός επέλεξε το σύστημα 4-2-1-3 με τον Ρούτκο κάτω από τα δοκάρια, τον Σιρόκ στο δεξί και τον Φιλιώτη στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Πανός και Λελιούκιν ως στόπερ. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Φόλμπρεχτ και Ιμπραΐμ και ο Λουλίνιο λίγο πιο μπροστά σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση αγωνίστηκαν στα άκρα οι Μπεριγκό, Νέμετς και ο Ράσιτς στην κορυφή.

Στο πρώτο μέρος η Πάφος μπήκε πιο ορεξάτη στον αγώνα με αποτέλεσμα να δημιουργήσει την πρώτη καλή της φάση πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το δίλεπτο. Συγκεκριμένα, ο Νέμετς βρέθηκε αμαρκάριστος από δεξιά στην περιοχή των Πολωνών, ωστόσο το σουτ που έκανε σταμάτησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Απ’ εκεί και έπειτα η ομάδα του Κόπιτς έδειχνε πολύ επικίνδυνη επιθετικά, καθώς δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους, με κορυφαία αυτή του 33ου λεπτού, όταν και ο Νέμετς έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας των Πολωνών μετά από κάθετη του Ράσιτς, ωστόσο ο Σλοβάκος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Βίσλα.

Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους και ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν απειλήσει ως εκείνη την στιγμή, με σουτ εκτός περιοχής του Zawada η Βίσλα Πλοκ άνοιξε το σκορ στο ματς. Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα οι Πολωνοί λίγο έλειψαν να πάρουν αέρα δύο τερμάτων, ωστόσο στην κοντινή προβολή του επιθετικού τους είχε απάντηση ο Ρούτκο. Το 1-0 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές, όμως εκείνη που έδειξε να επηρεάζεται περισσότερο ήταν η Πάφος FC.

Η δημιουργία ευκαιριών σταμάτησε και στο ανασταλτικό κομμάτι το σύνολο του Ζέλικο Κόπιτς έγινε αρκετά ευάλωτο και το πλήρωσε καθώς δέχθηκε άλλα τρία γκολ. Συγκεκριμένα, οι Πολωνοί σκόραραν στο 77’, 81’ (πέναλτι)  και 90’ με αποτέλεσμα ο δείχτης του σκορ να ανεβεί στο 4-0, το οποίο ήταν και τελικό.

Συμπεράσματα:

Επιθετικά στο πρώτο μέρος η Πάφος FC ήταν αρκετά καλή, με ωραία ανάπτυξη του παιχνιδιού της κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες.

Στο ανασταλτικό κομμάτι παρουσίασε αρκετά κενά, κυρίως στο β’ μέρος. Φάνηκε να λείπει ο ποδοσφαιριστής που θα αναχαιτίσει τις επιθέσεις του αντιπάλου από την αρχή (κόφτης), ενώ παρουσιάστηκαν κενά κυρίως στο κέντρο της άμυνας.