Η αποστολή της Κύπρου βρίσκεται ήδη στην Κροατία

Από: Antri Pilea

Βρισκόμαστε μόνο λίγες ώρες πριν το ευρωπαικό πρωτάθλημα ομάδων με το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής να βρίσκεται ήδη στην Κροατία, ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα ενσωματωθεί εντός των επόμενων ωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες στην Κροατία είναι αρκετά καλές, κάτι που θα βοηθήσει τους αθλητές για καλές επιδόσεις (σε όσα αγωνίσματα δεν υπάρχει τακτική)

Η διοργανώτρια Κροατία θα αναμετρηθεί με τις ομάδες που έπεσαν στην κατηγορία, ενώ η εθνικής μας ομάδα αναζητεί μια καλή θέση, μακρυά από τις πέντε θέσεις του υποβιβασμού.
Από τις συμμετοχές ξεχωρίζουν η Perkovic στο δίσκο, o Kirt στον ακοντισμό, η Chemtai-Salpeter στις αποστάσεις, η Lalova στα σπριντ.

Από δική μας πλευράς, οι έμπειροι/ες Τραίκοβιτς, Παρέλλης Ιωάννου, Αρτυματά, Παναγή, Παπαιωάννου, Ευαγγελίδου, Στυλιάνου, Χατίρι θεωρούνται οι σταθερές δυνάμεις από την αποστολή, ενώ την προσπάθεια θα ενισχύσουν πολλά νέα παιδιά που έρχονται από πίσω και αποτελούν το μέλλον της εθνικής μας ομάδς.

Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια για παραμονή θα διαδραματίσουν οι εμφανίσεις των Πουρσανίδη, αφών Φωτοπούλου, Αχιλλέως, Φράγκου, Κουντούρη, Χατζηθεωρή, Κυριάκου, Παναγιώτου και Κονιαράκη αλλά και πολλών παιδιών που ταξιδεύουν για πρώτη φορά με την εθνική ομάδα για το Μπρούνο Ζάουλι.

Στην 1η κατηγορία, η διοργανώτρια Νορβηγία θα παλέψει για το μοναδικό εισιτήριο με τη Λευκορωσία κατά κύριο λόγο. Ο Warholm σε 400μ.-400μ. εμπόδια και τα 3 αδέρφια Ingebrigtsen στις αποστάσεις, η Herman στα ψηλά εμπόδια, ο Pichardo ως Πορτογάλος πια στο τριπλούν, είναι από τις κορυφαίες παρουσίες. Εκεί θα είναι 11 οι ομάδες αφού αυτόματα πέφτει ξανά η Ρωσία που παραμένει σε διαθεσιμότητα.

Στην 3η κατηγορία μετέχουν οι υπόλοιπες χώρες, σε μερικές περιπτώσεις χωρίς πλήρη παρουσία. Η Σερβία φαίνεται επικρατέστερη, ενώ επιστρέφει η Αλβανία (που στη σύνθεσή της έχει και τον Κεραμά στα 800μ)

Οι κατηγορίες και οι χώρες που μετέχουν:

Superleague (Bydgoszcz -Πολωνία)
– Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία,
– Μ.Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Ουκρανία, Ελλάδα,
– Σουηδία, Φινλανδία, Ελβετία

1η κατηγορία (Sandnes -Νορβηγία)
– Λευκορωσία, Ολλανδία, (Ρωσία – δεν μετέχει & υποβιβάζεται) 
– Τουρκία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Βέλγιο,
– Ουγγαρία, Σλοβακία, Λιθουανία

2η κατηγορία (Varazdin -Κροατία)
– Εσθονία, Βουλγαρία, Δανία,
– Σλοβενία, Λετονία, Κύπρος, Κροατία, Ισραήλ, Αυστρία,
– Λουξεμβούργο, Γεωργία, Μάλτα

3η κατηγορία (Σκόπια)
– Σερβία, Ισλανδία, Μολδαβία,
– Βοσνία, Μαυροβούνιο, Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία (όπως πλέον αναγράφεται), Ανδόρρα, Αζερμπαιτζάν, Γιβραλταρ, Σαν Μαρίνο,
– Αλβανία, Κόσσοβο