Στο Ολυμπιακό Test Event Ιστιοπλοΐας Η Έλενα Παπάζογλου

Από: Antri Pilea

Ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και οι προετοιμασίες των Ιαπώνων διοργανωτών σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΟΕ, βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί στην Enoshima από 12-23 Αυγούστου το Ολυμπιακό Test Event της Ιστιοπλοΐας, στο οποίο παρούσα θα είναι η Τεχνική Σύμβουλος της Κυπριακής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας (ΚΙΟ), Έλενα Παπάζογλου η οποία είναι παράλληλα Διεθνής Αλυτάρχης Ιστιοπλοΐας. Παρόντες στο Ολυμπιακό Test Event θα είναι επίσης οι ιστιοπλόοι Παύλος Κοντίδης (Laser) και Ανδρέας Καριόλου (RS:X). Ο Κοντίδης θα παραμείνει στη συνέχεια στην Enoshima και θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί από 25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου.

H κα Έλενα Παπάζογλου θα βρεθεί στην ομάδα θαλάσσης του Test Event, αφού έχει διοριστεί από την Διεθνή Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία ως αλυτάρχης, συμπληρώνοντας το γκρουπ της Ιαπωνικής Επιτροπής Αγώνων που θα είναι υπέυθυνο για το Ολυμπιακό πρόγραμμα, με στόχο την πραγματοποίηση του όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Η επιλογή της για να βρίσκεται στο Test Event, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ίδια, την ΚΙΟ και την Κύπρο, επιβεβαιώνει την διεθνή της εμπειρία ως αλυτάρχη σε μεγάλες ιστιοπλοΐκές διοργανώσεις, και αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο του 2020 ως διεθνής αλυτάρχης Ιστιοπλοΐας. Σε αυτήν την περίπωση, είναι δεδομένο ότι δεν θα βρίσκεται σε Στίβο στον οποίο θα συμμετέχουν Κύπριοι ιστιοπλόοι. Μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλίσει Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης ο Παύλος Κοντίδης (Laser) και η Μαριλένα Μακρή (Laser Radial).

Όπως όλα δείχνουν η Κυπριακή Ιστιοπλοΐα θα δώσει έντονο παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Το άθλημα θα διεξαχθεί στη μικρή νήσο Enoshima (που διοικητικά ανήκει στην Φουτζισάβα, και όχι στο Τόκυο). O χρόνος μετάβασης από το Τόκυο στο νησί, που συνδέεται με την ενδοχώρα μεταξύ άλλων με σιδηροδρομική γέφυρα, είναι 75 περίπου λεπτά. Το «Enoshima Yacht Harbor», θεωρείται μία από τις σημαντικότερες Μαρίνες της Ιαπωνίας, και δημιουργήθηκε το 1964 για να φιλοξενήσει και τότε την Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν για πρώτη φορά στο Τόκυο. Ύστερα από 56 χρόνια, πλήρως ανακαινισμένο, ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκ νέου τους καλύτερους ιστιοπλόους στον κόσμο.