ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: «ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ»

Από: Antri Pilea


Ήταν μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Κ16 Γ’ Κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε στην Μολδαβία και βρήκε την Κύπρο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και της ανόδου στην Β’ κατηγορία.

Ο λόγος για την Παναγιώτα Κυριάκου, την νεαρή διεθνή καλαθοσφαιρίστρια της Κύπρου που κέρδισε το βραβείο της MVP του τουρνουά όπως και μία θέση στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης, στην οποία ήταν επίσης η Ιωάννα Κυπριανού.

Η Παναγιώτα Κυριάκου μίλησε για την φετινή της εμπειρία και την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η φετινή διοργάνωση ήταν πολύ ξεχωριστή. Ήμασταν μια καινούργια ομάδα που τα περισσότερα κορίτσια δεν είχαν ξανά παίξει σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όμως ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Δεθήκαμε πολύ γρήγορα και γενικά επικρατούσε ένα πολύ όμορφο κλίμα.

Οι προπονήτριες ήταν συνεχώς στο πλευρό μας. Μπορώ να πω πως η φετινή διοργάνωση μου άφησε πολύ όμορφες αναμνήσεις τόσο αγωνιστικά όσο ατομικά».

«Το μπάσκετ μου έχει χαρίσει αμέτρητες εμπειρίες, αναμνήσεις και συγκινήσεις. Μέσω της καλαθόσφαιρας γίνεσαι πιο ομαδικός ως χαρακτήρας, αποκτάς ήθος, κριτική σκέψη και δημιουργίας νέες φιλίες.

Για αυτό πιστεύω πως κάθε κορίτσι θα ήταν καλό να δοκίμαζε να μπει στο μαγικό κόσμο του μπάσκετ, γιατί μπορεί να μάθει πολλά πράγματα.

Ανεξάρτητα από την ηλικία του, αφού δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τον αθλητισμό. Το μπάσκετ είναι εξίσου γυναικείο όσο και ανδρικό άθλημα».