(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Γιάννης Χριστοδούλου: “Άμεσος στόχος της Πέγειας η άνοδος στην Γ’ Κατηγορία”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Τόσο για τον ίδιο, όσο και για το σωματείο της Πέγειας ξεκινάει κάτι καινούριο. Ο Γιάννης Χριστοδούλου μόλις στα 36 του χρόνια και μετά από πολλές εμπειρίες σε πάγκους ως βοηθός και ως γυμναστής, αναλαμβάνει καθήκοντα πρώτου προπονητή και καλείται με το “καλημέρα” να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να πρωταγωνιστήσει στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το “AthlitikaPress.com” εντόπισε τον νεαρό κόουτς, ο οποίος με χαρά μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα τόσο στην επαγγελματική του καριέρα, όσο και της ομάδας του της Πέγειας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει η ομάδα της Πέγειας στην φετινή σεζόν, καθώς τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά έγιναν πολλές αλλαγές. Πως βλέπεις από την δικιά σου σκοπιά τα νέα δεδομένα στην ομάδα;

“Πράγματι, έγινε ένα γενικό «λίφτινγκ» στην ομάδα. Προσπαθήσαμε να φέρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν είχαν επιτυχημένες σεζόν. Παράλληλα, έμειναν στην ομάδα παίκτες που θεωρώ ότι είναι ικανοί να βοηθήσουν για να πετύχουμε τους στόχους μας και κάποια νεαρά ταλέντα στα οποία η Πέγεια θα «κτίσει» για το μέλλον. Στο προπονητικό τιμ μαζί μου θα είναι ο Άνδρος Παπαϊωάννου με τον οποίο τα τελευταία δέκα χρόνια δουλεύουμε μαζί και ο Κώστας Κοκκονής που είναι στην Πέγεια τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ο οποίος είναι καταρτισμένος με τα ποδοσφαιρικά του διπλώματα και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.”

Ποιοι είναι στόχοι της Πέγειας στη νέα αγωνιστική περίοδο;

“Έχουμε πλάνο τριετίας μέσα στο οποίο το σωματείο καλείται να ανέβει στην Β’ Κατηγορία, αλλά ο άμεσος στόχος μας στόχος είναι η άνοδος στην Γ’ Κατηγορία.”

Παρότι έχεις μεγάλη εμπειρία από τους πάγκους, εντούτοις πρώτη φορά σου δίνετε η δυνατότητα να δουλέψεις ως πρώτος προπονητής. Ποιες είναι οι σκέψεις σου σχετικά με το γεγονός αυτό;

“Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό απ’ ότι έκανα τα περασμένα χρόνια. Δούλεψα ως γυμναστής αλλά και σαν βοηθός προπονητής στις ομάδες που ήμουν, όμως πάντα φρόντιζα να ενημερώνομαι στα θέματα προπονητικής, ήμουν και ποδοσφαιριστής παλαιότερα και έχω ποδοσφαιρική άποψη. Υπάρχει σίγουρα περισσότερη πίεση αλλά ο ρόλος του προπονητή σου δίνει περισσότερη ισχύ στα χέρια σου. Όλα είναι θέμα οργάνωσης και εμείς στην Πέγεια οργανωθήκαμε καλά. Να πω ακόμη ότι είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι και η ομάδα της Γεροσκήπους FC εμπιστεύτηκε ένα νεαρό προπονητή όπως είναι ο Σάββας Πικραμένος. Η Πάφος χρειάζεται λίγη ανανέωση σε ότι αφορά τους προπονητές. Ο ρόλος του κόουτς μου αρέσει και θέλω να το συνεχίσω, πλέον είμαι στα 36 μου χρόνια και έχω δουλέψει τα τελευταία 13 χρόνια σαν βοηθός και σαν γυμναστής, έχω την δική μου φιλοσοφία και άποψη πλέον.”

Στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ που θα συμμετάσχει η Πέγεια φέτος, θα συμμετέχουν επίσης άλλες δύο ομάδες από την επαρχία Πάφου, ο Φοίνικας Αγ. Μαρίνας και η Γεροσκήπου FC. Θα ήθελες να μου σχολιάσεις το γεγονός αυτό;

“Μου ξαναέτυχε τέτοια περίπτωση και με περισσότερες ΠΑΦΙΤΙΚΕΣ ομάδες σε μία κατηγόρια. Εγώ προσωπικά το βλέπω θετικά το γεγονός αυτό καθώς θεωρώ κουραστικό συνεχώς να αγωνιζόμαστε εκτός Πάφου. Σίγουρα τα παιχνίδια μεταξύ μας θα είναι ντέρμπι, όμως εμένα μου αρέσει καθώς θα είναι πιο ενδιαφέρον. Είναι μια πρόκληση και για εμάς αλλά και για τους ποδοσφαιριστές και θα υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο να κερδίσουμε τα συγκεκριμένα ματς, καθώς θα είναι τοπικά ντέρμπι. Βέβαια, τα παιχνίδια τελειώνουν στα 90 λεπτά, με τους παίκτες, προπονητές και διοικήσεις των άλλων ομάδων της Πάφου μας συνδέει προσωπική φιλία. Ποτέ δεν θα έρθουμε σε ρήξη και εύχομαι να εκπληρώσουν τους στόχους τους και οι δύο ομάδες και εγώ με την ομάδα μου.”

Θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ της Πέγειας ή οι μεταγραφές τελείωσαν;

“Αυτή την στιγμή κατά την άποψη μου έχω στην διάθεση μου ένα πλήρες ρόστερ με το οποίο μπορώ να πετύχω τους στόχους που τέθηκαν στην Επίλεκτη Κατηγορία. Μετά από συζητήσεις με την διοίκηση της ομάδας έχουμε αφήσει μία θέση κενή και αν υπάρξει στην αγορά μία εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή τότε θα προχωρήσουμε σε ακόμη μία μεταγραφή.”