ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Από: Antri Pilea


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/7) σύσκεψη ανάμεσα στους προέδρους και τους υπεύθυνους των σωματείων που θα αγωνιστούν στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών της σεζόν 2019-2020 θα αγωνιστούν τα σωματεία: Phoenix MJ Basket Plus, ΑΕΛ, Αναγέννηση Γερμασόγειας, Ανόρθωση, ΑΠΟΠ, ΕΘΑ, Κεραυνός, Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, έγινε επεξήγηση εκ μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τον τριετή προγραμματισμό που ξεκινάει με την νέα αγωνιστική περίοδο, που έχει ως στόχο την μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της γυναικείας καλαθόσφαιρας στην Κύπρο, σε όλα τα επίπεδα.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση όσο αφορά το θέμα των γηγενών και των μη γηγενών καλαθοσφαιριστριών που θα αγωνιστούν τόσο στο πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, αλλά και των επόμενων σεζόν σε περίοδο τριετίας.

Όλα τα σωματεία κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις τόσο για την συμμετοχή των γηγενών και μη γηγενών καλαθοσφαιριστριών, αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Οι τελικές αποφάσεις όσο αφορά τα δύο αυτά θέματα θα παρθούν στην επόμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΚ.