Θετικό το πρώτο φιλικό τεστ της Πάφος FC (εικόνες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Άφησε αισιόδοξα μηνύματα η Πάφος FC στο πρώτο φιλικό της παιχνίδι για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το σύνολο του Ζέλικο Κόπιτς εξήλθε ισόπαλο με το «άγονο» 0-0 κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ επί πολωνικού εδάφους. Χαμένο πέναλτι από τον Νέμετς στο 55ο λεπτό.

Με σύστημα 4-3-3 παρατάχθηκε στον αγώνα η Πάφος FC. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο νεοαποκτηθείς Ρούτκο, κεντρικοί αμυντικοί οι Μικαέλ Πανός και Πάβελ Λελιούκιν, δεξιός μπακ ο Σιρόκ και αριστερός ο Φιλιώτης. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σάνι, Αντωνίου και ο Κόντε ο οποίος είναι υπό δοκιμή. Στην πτέρυγα αριστερά της επίθεσης έπαιξε ο Μπεριγκό, δεξιά ο Νέμετς και στην κορυφή ο Ράσιτς.

Ορεξάτη μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα του Κόπιτς, η οποία με ωραία κυκλοφορία της μπάλας απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την εστία των Ισραηλινών. Πρώτη καλή φάση για την Πάφο ήρθε στο 12ο λεπτό με τον Νέμετς να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Ακολούθησαν οι ευκαιρίες των Μπεριγκό και Κόντε, ωστόσο η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στο πλεκτό. Στα αρνητικά του πρώτου ημιχρόνου ήταν τα αβίαστα αμυντικά λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στην Μπεϊτάρ να απειλήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, οι Ισραηλινοί ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή, όμως η Πάφος είχε τις κλασσικότερες ευκαιρίες για γκολ με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Νέμετς στο 55’. Ο Σλοβάκος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα, αφού πρώτα ο Ράσιτς ανατράπηκε εντός της μεγάλης περιοχής.

Ο Ζέλικο Κόπιτς στο β’ μέρος πραγματοποίησε κάποιες αλλαγές.  Θέση στον αγωνιστικό χώρο πήραν οι Λουλίνια, Άλεξ Κωνσταντίνου και άλλοι ποδοσφαιριστές που είναι υπό δοκιμή.

Κατά την διάρκεια των καθυστερήσεων του παιχνιδιού η Πάφος FC είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει , όμως το σουτ του ποδοσφαιριστή της σταμάτησε στο δεξιό κάθετο δοκάρι.