Τι αποφάσισε χθες βράδυ η ΠΟΑΣΠ για το νέο Πρωτάθλημα;- Δηλώσεις Πάμπη Ζόππου

Από: Μαρίνα Σταύρου

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η συμπληρωματική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΑΣΠ αφού στην πρώτη που έγινε τις 24 Ιουνίου δεν πρόλαβαν να συζητηθούν όλα τα θέματα.

Χθες βράδυ στην αντζέντα μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το νέο πρωτάθλημα και κάτω από ποια δεδομένα, ως προς τον αριθμό των ομάδων αλλά και τις κατηγορίες θα διεξαχθή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΠ, Πάμπη Ζόππο, χθες βράδυ ενώπιον των μελών της ΠΟΑΣΠ τέθηκαν τρεις προτάσεις για το πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η μία πρόταση αφορούσε τη διεξαγωγή πρωταθλήματος σε δυο κατηγορίες με 10 ομάδες στην πρώτη και έξι στη δεύτερη. Η δεύτερη πρόταση αφορούσε τη συμμετοχή των 16 ομάδων σε δυο ομίλους και η τρίτη τη διεξαγωγή πρωταθλήματος με 16 ομάδες.

Η τρίτη πρόταση δεν μπήκε καν σε ψηφορορία αφού από μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά ο σημερινός τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος και οι ομάδες όχι μόνο θα χρειαστούν μεγαλύτερη προετοιμασία, περισσότερα χρήματα θα αυξηθεί και η χρονική περίοδος διεξαγωγής με τριάντα αγωνιστικές με ότι αυτό προϋποθέτει.

Η πρόταση που τελικά επικράτησε ήταν η πρώτη.

Το γεγονός αυτό μάλιστα, της μη συμπερίληψης της τρίτης επιλογής, έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους να θεωρήσουν ότι έγινε αλλοίωση του αποτελέσματος αφού ενδεχομένως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα αν στο τραπέζι υπήρχαν 3 και όχι 2 προτάσεις.

Πάντως το θέμα δεν πρέπει να θεωρείται λήξαν αφού στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί όταν γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος αναμένεται να τεθεί εκ νέου το θέμα και να μπουν στο τραπέζι όλες οι προτάσεις.

Πάντως ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΠ ανέφερε στο AthlitikaPress.com πως ο ιδιος θεωρεί πιο εφικτές τις δυο πρώτες προτάσεις για πρακτικούς λόγους ενώ σίγουρα δεν απορρίπτει το ότι αν στη ψηφοφορία έμπαιναν και οι τρεις εισηγήσεις το αποτέλεσμα μπορύσε να ήταν διαφορετικό.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα παρθούν λοιπόν οι οριστικές αποφάσεις.