Σε ευχαριστούμε ΤΕΡΑΣΤΙΕ Μάρκο Παγδατή!!! (βίντεο)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την πλούσια καριέρα του στο άθλημα του Τένις ολοκλήρωσε σε ηλικία 34 χρονών ο συμπατριώτης μας Μάρκος Παγδατής!

Συγκεκριμένα, ο Κύπριος τενίστας με αντίπαλο τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα και τον τελευταίο πόντο της πλούσιας καριέρας του. Αποθεώθηκε από το κοινό με παρατεταμένο χειροκρότημα 6 λεπτών. Συγκινημένος και αφού φίλησε το χορτάρι του Γουίμπλεντον χάρισε στους θαυμαστές του όλα του τα υπάρχοντα και αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι.

Γεννημένος στην Παραμύθα στην επαρχία Λεμεσού, ο Παγδατής ξεκίνησε το τένις από ηλικία 5 ετών ενώ από τα 11 του χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με το άθλημα. Ο πατέρας του Μάρκου είναι Λιβανέζος, ο οποίος μετανάστευσε στην Κύπρο και η μητέρα του είναι Κύπρια. Ο Παγδατής ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής αντισφαίρισης εφήβων το 2003 σε ηλικία 18 ετών και την ίδια χρονιά έγινε επαγγελματίας. Στις 21 Αγούστου του 2006 ανέβηκε στο Νο 8 που ήταν και το ρεκόρ καριέρας. Κατέκτησε 4 τίτλους ΑΤP.

Κορυφαία τουρνουά της καριέρας του δεν μπορεί να είναι άλλο από το Αυστραλιανό Όπεν του 2006, όπου ο Μάρκος μετά από μια εντυπωσιακή πορεία βρέθηκε στον τελικό του Grand Slam όπου και ηττήθηκε από τον θρύλο του αθλήματος Ρότζερ Φέντερερ.

https://www.instagram.com/p/BzgUDFwlMoC/?utm_source=ig_embed