Καράτε: Ο Γιώργος Γεωργίου μιλά στο AthlitikaPress

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με αφορμή τους Παγκόσμιους Αγώνες Καράτε που πραγματοποιήθηκαν από τις 19 μέχρι 23 του Ιουνίου στην Σλοβακία, στο “AthlitikaPress.com” έκανε δηλώσεις ο προπονητής του Συλλόγου Παραδοσιακού Καράτε Πάφου “FUDOKAN” Γιώργος Γεωργίου (κάτοχος 6 ΝΤΑΝ) .

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Συμμετείχατε με την σχολή σας στους Παγκόσμιους Αγώνες Καράτε στην Μπρατισλάβα. Πως σας φάνηκε η διοργάνωση;

Να σας αναφέρω καταρχάς ότι από το 1995 μέχρι σήμερα έλαβα μέρος σε διάφορους Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς, Μεσογειακούς και διεθνής CUP αγώνες καράτε ως αθλητής, διεθνής διαιτητής και προπονητής με διάφορες Παγκόσμιες αναγνωρισμένες Ομοσπονδίες. Οι Παγκόσμιοι αγώνες που λάβαμε πρόσφατα μέρος στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίκης Ομοσπονδίας WUKF (WORLD UNION KARATE FEDERATION) ήταν εντυπωσιακοί. Είναι η πρώτη φορά από τον καιρό που ασχολούμαι με το καράτε (από το 1989) που είδα τόσο μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε αγώνες. Συμμετείχαν 2240 άτομα περίπου, 450 ομάδες ομαδικών αθλημάτων και πέραν των 100 διαιτητών. Οι Αγώνες διεξήχθησαν σε ένα εντυπωσιακό και μεγάλο κλειστό γήπεδο χωρητικότητας πέραν των 10000 θέσεων και υπήρχαν δώδεκα αγωνιστικοί χώροι. Οι διοργανωτές ήταν άψογοι και προνοητικοί. Η τελετή έναρξης ήταν εντυπωσιακή καθώς παρέλασαν 41 χώρες. Τόσο εγώ όσο και ο ο συνεργάτης μου και προπονητής Κύπρος Ποράκος από την Λεμεσό, οι γονείς και αθλητές μείναμε εντυπωσιασμένοι από την όλη διοργάνωση.

Περιέγραψε λίγο το άθλημα του Καράτε. Είναι τόσο σκληρό όσο φαίνεται;

Το καράτε είναι ένα άθλημα όπως όλα τα άλλα . Υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί σε θέματα διαιτησίας. Το καράτε καλλιεργεί στον αθλητή την πειθαρχία, αυτοπεποίθηση, τον σεβασμό και πάνω απ’όλα την εκγύμναση όλου του Σώματος. Ένα σημαντικό πράγμα που θέλω να αναφέρω είναι ότι το καράτε απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Στους πρόσφατους Παγκόσμιους Αγώνες στην Σλοβακία συμμετείχαν αθλητές από 6 μέχρι 60 ετών, σε διάφορες κατηγορίες. Είναι από τα λίγα αθλήματα που υπάρχουν αθλητές σε αυτές τις ηλικίες. Ένας “ΚΑΡΑΤΕΚΑ” δεν έχει όριο ηλικίας . Θέλω να διαβεβαιώσω τους γονείς ότι το καράτε είναι ένα από τα πιο πειθαρχημένα αθλήματα χωρίς να υποτιμώ τα άλλα. Επίσης, να μην έχουν προκατάληψη ότι υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματιστούν τα παιδιά. Όπως ανάφερα πιο πάνω υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί. Το άθλημα που ασχολούμαι και οι άλλες πολεμικές τέχνες είναι από τα σπορ που στο παρελθόν αρκετοί αθλητές μας διακρίθηκαν σε διάφορους αγώνες και τίμησαν την Κυπριακή Σημαία .

Γεώργιος Γεωργίου 6 ΝΤΑΝ, Προπονητής του Συλλόγου Παραδοσιακού Καράτε FUDOKAN, Υπεύθυνος της WUKF Cyprus