Έναρξη Στο «Μινσκ 2019» με σημαιοφόρο της Κύπρου τον Ανδρέα Μακρή

Από: Stelios Pericleous

Μινσκ / Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

Μετά από ένα όμορφο πάρτι, στο κατάμεστο με 25 χιλιάδες θεατές Στάδιο Ντιναμό του Μινσκ, δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής (21/06) η επίσημη έναρξη των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μινσκ 2019». Σημαιοφόρος της Κύπρου στην τελετή έναρξης ήταν ο σκοπευτής του τραπ Ανδρέας Μακρής, ο οποίος ηγήθηκε της κυπριακής ομάδας στην παρέλαση.

Παρά τις προβλέψεις και τα σύννεφα που μαζεύτηκαν πάνω από την πόλη, ο καιρός τελικά έκανε το χατίρι στον κόσμο, αφού η τελετή κύλησε χωρίς βροχή. Το ανακαινισμένο Στάδιο Ντιναμό ήταν πανέμορφο, με τον ενθουσιασμό στις κερκίδες να βρισκόταν στα ύψη.

Οι διοργανωτές φρόντισαν μέσα από την τελετή έναρξης να αναδείξουν την πλούσια ιστορία και κουλτούρα της Λευκορωσίας. Διάσημοι σολίστες της χώρας, καθώς και εθνικές ορχήστρες έφτιαξαν μια εντυπωσιακή μουσική παραγωγή.

Το κομμάτι του πρωτοκόλλου κύλησε όπως συνηθίζεται, με την έπαρση της σημαίας της διοργανώτριας χώρας, την παρέλαση των χωρών, με την Ελλάδα να εισέρχεται πρώτη, με σημαιοφόρο τον Παναγιώτη Γκιώνη, πρωταθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης με συμμετοχή σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008, 2012, 2016). Στο τελευταίο σκέλος ακολούθησε βίντεο-καλωσόρισμα του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, η έπαρση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOC) την οποία μετέφεραν έξι Λευκορώσοι χρυσοί Ολυμπιονίκες και το άναμμα του βωμού με τη Φλόγα της Ειρήνης.

1300 άτομα εργάστηκαν για την ετοιμασία της εντυπωσιακής τελετής έναρξης, ενώ 500 καλλιτέχνες και 700 εθελοντές βρίσκονταν εντός του σταδίου, για να τη φέρουν εις πέρας.

Μετά την επίσημη έναρξη των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2019, ακολουθεί η αγωνιστική δράση. Μέχρι τις 30 Ιουνίου, τέσσερις χιλιάδες αθλητές από 50 χώρες της Ευρώπης θα αγωνιστούν σε δεκαπέντε αθλήματα, με στόχο να μαζέψουν μετάλλια για τις χώρες τους.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
21 Ιουνίου 2019