Παρούσα και η Κύπρος στην τελετή υποδοχής στο Μινσκ

Από: Stelios Pericleous

Μινσκ / Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

Τους αθλητές των 50 χωρών της Ευρώπης υποδέχθηκαν και επίσημα στο Χωριό των Αθλητών οι διοργανωτές των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μινσκ 2019», στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (20/06). Παρούσα και η Κύπρος, η οποία εκπροσωπήθηκε από την αρχηγό αποστολής κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ, τον β. αρχηγό αποστολής κ. Γιώργο Παναγίδη, την ιατρική ομάδα και την ομάδα σάμπο.

Η τελετή υποδοχής ήταν λιτή, αλλά όμορφη. Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μουσική, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες από τον Σπύρο Καπράλο, πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες και τον Τζορτζ Κατούλιν, CEO της οργανωτικής επιτροπής και γενικό γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λευκορωσίας. Στη συνέχεια, οι σημαίες της Λευκορωσίας, της EOC και του «Μινσκ 2019» πήραν τη θέση τους στον ιστό.

Σε δηλώσεις της η αρχηγός αποστολής κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ ευχήθηκε όπως όλα κυλήσουν ομαλά για τους αθλητές μας, λέγοντας πως «σημασία έχει να δώσουν το 100% και θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αθλητές μας θα πετύχουν τους στόχους τους», τόνισε.

Η τελετή υποδοχής ολοκληρώθηκε με δεντροφύτευση στο κοντινό πάρκο, όπου η κάθε χώρα φύτεψε το δικό της δέντρο, στέλνοντας έτσι και ένα οικολογικό μήνυμα.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
20 Ιουνίου 2019