Σημαιοφόρος της Κύπρου στο Μινσκ ο Ανδρέας Μακρής

Από: Stelios Pericleous

Ο σκοπευτής Ανδρέας Μακρής επιλέχθηκε από το εκτελεστικό συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) ως ο σημαιοφόρος της Κύπρου στην τελετή έναρξης των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στο ανακαινισμένο Στάδιο Ντιναμό του Μινσκ, το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο από 25 χιλιάδες θεατές.

Ο Μακρής ήταν ο σημαιοφόρος της Κύπρου και στην πρόσφατη τελετή έναρξης των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ). Προηγήθηκε η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του, στις 16 Μαΐου, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τραπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στην Νότια Κορέα, μία επιτυχία που του έδωσε και την κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Δείτε τις δηλώσεις του αθλητή:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, να επιλεχθώ ως ο σημαιοφόρος της Κύπρου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Μου δίνει και σημαντική ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Είμαι ευγνώμων που αντιπροσωπεύω την Κύπρο και πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλη την αποστολή», δήλωσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, την Τετάρτη 19 Ιουνίου κατά την αναχώρηση ο Παραλιμνίτης σκοπευτής. Όσον αφορά τους δικούς του στόχους, ο ίδιος είπε πως «σε όποιο αγώνα και αν συμμετέχω, ο στόχος μου είναι πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να έρθει το καλύτερο».

Στην παρέλαση των χωρών, ο Μακρής θα ηγηθεί των Κυπρίων αθλητών της ποδηλασίας, της τοξοβολίας, της πυγμαχίας, του σάμπο, του τζούντο και του τραπ της σκοποβολής, οι οποίοι αναχώρησαν την Τετάρτη (19/06) για το Μινσκ, με ενδιάμεση στάση στο Κίεβο.