Ιστορική η νίκη για την Κύπρο απέναντι στην Γεωργία!

Από: Stelios Pericleous

Η Κύπρος «έγραψε» ιστορία. Στην παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Αλεξάνταρ Μπόρισιτς «διέλυσε» την Εθνική Γεωργίας με 3-0 για την 3η αγωνιστική του Silver League και πέτυχε την πρώτη νίκη στο θεσμό.

Η εμφάνιση της Εθνικής μας ήταν εντυπωσιακή και δεν άφησε περιθώρια στη Γεωργία να την απειλήσει. Πλέον το μυαλό στρέφεται στον αγώνα της Τιφλίδας το Σάββατο με στόχο νέα νίκη.

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Εθνικής μας στο παιχνίδι. Με σήμα κατατεθέν το δυνατό μπλοκ και τις Ζακχαίου, Χαραλάμπους και Κωνσταντίνου αποτελεσματικές προηγηθήκαμε με 16-06 μη αφήνοντας περιθώρια στις Γεωργιανές. Το σετ συνεχίστηκε με το ίδιο τέμπο με την Εθνική να προηγείται με +12 19-07 και να κερδίζει εύκολα 25 -10 σε 21 λεπτά.

Η μορφή του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο σετ με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, αλλά η Γεωργία κατόρθωσε να προηγηθεί 10-13, αλλά η Εθνική Κύπρου ανέτρεψε τα δεδομένα και προηγήθηκε 21-16 Στο σημείο αυτό πήραμε πόντους από το μπλοκ με τις Χαραλάμπους, Σταυρινίδη, και Ιορδάνους,ενώ βελτιώθηκε η υποδοχή μας. Παράλληλα, έβγαλε εντυπωσιακές άμυνες η Δαϋίδ. Η Κύπρος κέρδισεμε 25-19 σε 24 λεπτά για το 2-0 σετ.

Η Εθνική μας άρχισε καλύτερα το τρίτο σετ παίζοντας με την ψυχολογία στα ύψη και προηγήθηκε 03-01. Η κακή υποδοχή όμως έφερε τις Γεωργιανές στο +3 07-10. Ωστόσο, οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη αντέδρασαν και με την Ζακχαίου, αλλά και άσο της Σταυρινίδου προηγήθηκαν 17-12. Η Εθνική κράτησε το προβάδισμα και κέρδισε το σετ με 25-19 σε 23 λεπτά και τον αγώνα με 3-0 σετ.

KΥΠΡΟΣ (Γ. Νικολάκης): . Α. Χαραλάμπους Γ. Σταυρινίδου, Α. Ιορδάνους, Κ. Ζακχαίου,Ι. Λεωνίδου, Μ. Κωνσταντίνου – Λίμπερο: Χρ. Δαϋίδ, Ε. Mοσφιλιώτη, Αλλαγές: Ε. Λεωνίδου.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Paata Uluberashvili): Μ. Gabrindasvili, A. Tevdoradze, . L. Simonia, . A. Kaladadze, Lobzhanidze, Markarashvili – Λίμπερο: N.Koraevi – Αλλαγές: Diasamidze, Ulumbelashvili, M. Beriasvili.