Τοξοβολία: Κοινές προπονήσεις Κύπρου και Ελλάδας!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Διεξάγονται αυτές τις ημέρες και μέχρι την Κυριακή 26 Μαίου 2019 στις Ομοσπονδιακές Εγκαταστάσεις της ΚΟΤΟΞ στη Λευκωσία, προπονήσεις των Εθνικών Ομάδων Ολυμπιακού και Σύνθετου τόξου υπό την καθοδήγηση της προπονητικής ομάδας της Ομοσπονδίας μας με επικεφαλή τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Αλέξανδρο Νασούλα και τον κ. Στυλιανό Θεοφάνους, Βοηθό Ομοσπονδιακό Προπονητή της ΚΟΤΟΞ.

Μια πολύχρονη φιλία και συνεργασία μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών και των αθλητών τους αυτές τις μέρες, παίρνει μορφή με ένα διαφορετικό τρόπο μέσα από την κοινή συνεργασία των υψηλού επιπέδου προπονήσεων των Εθνικών Ομάδων Κύπρου-Ελλάδας, εν’όψη δύο πολύ σημαντικών αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ολλανδία και τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στη Λευκορωσία, τον ερχόμενο Ιούνιο.
Οι δυο ομάδες έδειξαν το υψηλό επίπεδο τους κατακτώντας κάρτες για τους 2ους Ευρωπαϊκους Αγώνες όπου θα διεξαχθούν στο Μίνσκ Λευκορωσίας από τις 19-29 Ιουνίου 2019. 


Η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας – Cyprus Archery Federation συμμετέχει δυναμικά με τρεις αθλητές στους 2ους Ευρωπαικούς Αγώνες στο άθλημα της τοξοβολίας, με τον Μίμη Ελ Χελάλι στη Κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου, την Μικαέλλα Κουρουνά στην κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου και την Στέλλα Κόκκινου στη κατηγορία Σύνθετο Τόξο Γυναικών. 


Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας συμμετέχει με την Ευαγγελία Ψάρρα και τον Καραγεωργίου Αλέξανδρο τη Κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου.
Η συνεργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν οι ικανότητες των αθλητών αλλά και να αναπτυχθούν ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ τους.