Πάρης Αχιλλέως (Γεροσκήπου FC): “Το εξαιρετικό κλίμα η συνταγή της επιτυχημένης χρονιάς”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Συνέντευξη στο “AthlitikaPress” παραχώρησε το ιδρυτικό μέλος και ποδοσφαιριστής της Γεροσκήπους FC Πάρης Αχιλλέως, ο οποίος αναφέρθηκε στην φετινή πολύ επιτυχημένη χρονιά της ομάδας του τόσο στο πρωτάθλημα ΠΟΑΣΠ όσο και στους αγώνες Ένταξης ΣΤΟΚ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Μια δύσκολη σεζόν για εσάς φθάνει σιγά-σιγά στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καταφέρατε να πάρετε την άνοδο για την Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ. Πόσο δύσκολο ήταν να ανεβάσετε την ομάδα κατηγορία;

Ξέραμε από την αρχή της σεζόν ότι θα είχαμε πολύ δύσκολο έργο αφού οι στόχοι που θέσαμε ήταν πρωταγωνιστικοί. Καταφέραμε να επιτύχουμε τον μεγαλύτερο στόχο, με την είσοδο μας στην επίλεκτης κατηγορία ΣΤΟΚ για δεύτερη φορά στην ιστορία των έξι χρόνων ζωής της ομάδας μας. Όλα οφείλονται στην σκληρή δουλειά που άρχισε από τον περασμένο Αύγουστο. Πιστεύω ότι το εξαιρετικό κλίμα που κατάφερε να δημιουργήσει το διοικητικό συμβούλιο με την προπονητική ομάδα στους νέους και παλιούς ποδοσφαιριστές ήταν η συνταγή της επιτυχημένης χρονιάς.

Επίσης φέτος στεφθήκατε πρωταθλητές ΠΟΑΣΠ για πρώτη φορά στην ιστορία της Γεροσκήπους FC. Πως βίωσες όλη αυτή την διαδρομή μέχρι να σηκώσετε το τρόπαιο;

Για καλή μας τύχη είχαμε ένα καταξιωμένο προπονητή, τον Δημήτρη Ιωάννου, ο οποίος κατάφερε να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές την νοοτροπία του πρωταθλητή. Ήμασταν σίγουροι από την έναρξη του πρωταθλήματος ότι εμείς θα είμαστε οι πρωταθλητές στην φετινή  σεζόν, το νιώθαμε καθημερινά μετά το τέλος κάθε προπόνησης. Κατακτήσαμε το φετινό τρόπαιο πανάξια, καθώς είχαμε την καλύτερη επίθεση με 75 γκολ και την καλύτερη άμυνα με 9 γκολ κατά.

Σας αφήνει πικρή γεύση ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου απέναντι στα Μανδριά;

Καμιά πικρή γεύση! Για εμένα πετύχαμε και στους τρεις φετινούς στόχους τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο και φυσικά το γεγονός ότι ανεβήκαμε στην επίλεκτη κατηγορία ΣΤΟΚ. Στα έξι χρόνια ζωής της ομάδας είχαμε δικαίωμα συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου τέσσερις φορές. Δεν είναι αποτυχία να είσαι και στις τέσσερις φιναλίστ του Κυπέλλου.

Να υποθέσω ότι ο επόμενος σας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ένταξης;

Όλοι οι στόχοι έχουν επιτευχθεί. Τώρα είναι η στιγμή να αγωνιστούμε χωρίς κανένα απολύτως άγχος απολαμβάνοντας τους εναπομείναντες αγώνες. Ότι ακολουθήσει είναι επιτυχία για την ομάδα μας. Το δύσκολο πρόγραμμα με τους διαδοχικούς αγώνες αφήνουν κούραση, τραυματισμούς και απουσίες λόγω καρτών. Από τους συμπαίχτες μου δεν είναι στην διάθεση του προπονητή για το ματς του Σαββάτου (25/5) με τον Κόρνο ο Παναγιώτης Βασιλείου και ο Πόλυς Αυγουστή λόγω τραυματισμού. Ο Κώστας Σολωμού και ο James Sanderson θα απουσιάσουν επίσης λόγω καρτών και ο Φίλιππος Χατζηιωάννου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Παρά τα όσα προβλήματα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ελπίζοντας σε κάτι καλό.

Βρίσκεσαι στην Γεροσκήπου FC από την ημέρα ίδρυσης της και είσαι ένας εκ των ιδρυτών της. Πως φαντάζεσαι την ομάδα σου στα επόμενα χρόνια;

Η ομάδα λειτουργεί σε σταθερούς ρυθμούς με ανοδική πορεία, καθώς διαθέτει πολύ έμπειρους παράγοντες όπως είναι ο πρόεδρος της ομάδας Χαράλαμπος Αχιλλέως και ο αντιπρόεδρος Χάρης Χατζηιωάννου. Σαν ιδρυτικό μέλος νιώθω ήδη πολύ περήφανος για την μέχρι τώρα ιστορία που έγραψε η Γεροσκήπου FC. Μπορώ να πω με σιγουριά ξέροντας τις δυνατότητες της ομάδας ότι θα μπορούσε να αγωνίζεται σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Σε προσωπικό επίπεδο. Θα ήθελες να βρίσκεσαι ανάμεσα στις επιλογές του προπονητή την επόμενη σεζόν στην Επίλεκτη Κατηγορία;

Μαζί με τα άλλα ιδρυτικά μέλη της ομάδας μας έχουμε προτεραιότητα την εκπλήρωση των στόχων. Σε κάθε ποδοσφαιρική σεζόν στηρίζουμε και βοηθούμε τόσο στο διοικητικό κομμάτι όσο και στο ποδοσφαιρικό. Το διοικητικό συμβούλιο επιλέγει τον προπονητή και τους στόχους και ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για το ρόστερ της ομάδας. Δεν θυμάμαι καμιά χρονιά να είμαστε ποδοσφαιριστές και τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη. Σεβόμαστε και στηρίζουμε τις αποφάσεις της ομάδας, βοηθούμε πάντα σε ότι μας ζητηθεί. Προσωπικά θα ήταν χαρά μου να είμαι στις επιλογές του προπονητή στην  νέα αγωνιστική περίοδο.