(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Αντρέας Τσοκκάς: “Όνειρο μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται”

Από: Stelios Pericleous

Τον διακρίνει το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αλλά σιγά-σιγά αρχίζει να ξεδιπλώνει και το πλούσιο ταλέντο του. Ο λόγος για τον ΠΑΦΙΤΗ νεαρό ποδοσφαιριστή Αντρέα Τσοκκά.

Είναι βασικός και αναντικατάστατος στη Κ19 της Πάφου και προπονείται με την πρώτη ομάδα. Καταγράφωντας, την φετινή περίοδο 22 συμμετοχές. Επίσης, είναι ένας εκ των αρχηγών στην Κ19.

Από μικρή ηλικία ασχολείται συστηματικά με το ποδόσφαιρο και δίκαια έιναι μέσα στους νεαρούς που περιμένουν να κάνουν το ντεμπούτο τους με την ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς.

O Αντρέας Τσοκκάς μιλά αποκλειστικά στο “AthlitikaPress” και τον Στέλιο Περικλέους.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε:

 

Σε ποιά ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο σε ηλίκια 6 ετών. Αρχικά, αγωνιζώμουν στην ακαδημία του Οlympico στην Πάφο για αρκετά χρόνια. Στα 13 μου αγωνίστηκα στην Ανόρθωση (Κλιμάκιο Πάφου). Έπειτα, στα 14 μου επιλέχθηκα στην Ανόρθωση Αμμοχώστου όπου εκεί αγωνιζόμουν για ένα χρόνο. Στα 15 μου μεταφέρθηκα στον Απόλλωνα Λεμεσού και τέλος από τα 16 μου αγωνίζομαι στην ομάδα της Πάφου μέχρι και σήμερα.

Ποιά η άποψη σου για τον προπονητή της ομάδας Ζέλικο Κόπιτς;

O κύριος Ζέλικο Κόπιτς είναι ένας εξαιρετικός προπονητής από τον οποίο ένας ποδοσφαιριστής έχει να μάθει πάρα πολλά. Κάνει πάρα πολύ καλά την δουλειά του και η συνεργασία του είναι ευχάριστη. Είναι απαιτητικός απο τους ποδοσφαιριστές του και θέλει να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό μέσα στο γήπεδο.

Από ότι γνωρίζουμε μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί αν θα υπογράψεις επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Πάφου, πώς νιώθεις για αυτό;

Tα συναισθήματα μου είναι απερίπγραπτα όπως και κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται και θέλει να πετύχει το όνειρο του. Γι’ αυτό δουλεύω πολύ σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου σαν ποδοσφαιριστής. Το να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα εφόσον είναι και η αρχής της επαγγελματικής μου ποδοσφαιρικής καριέρας όπου ήταν και ο στόχος μου όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτα όμως, δεν τελειώνει με αυτό αντιθέτως χρειάζεται παραπάνω σκληρή δουλειά και να είσαι προσγειωμένος.

Ποιά τα συναισθήματα που προπονείσαι με την πρώτη ομάδα ;

Eίμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να προπονούμε με την πρώτη ομάδα. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι με βελτιώνει σαν ποδοσφαιριστή εφόσον μπορώ να μάθω πάρα πολλά απο τους συμπαίκτες μου οι οποίοι είναι έμπειροι.

Αγωνίζεσαι στην θέση του δεξιού μπακ, θα προτιμούσες να αγωνιστείς και σε κάποια άλλη θέση;

Δεν θα προτιμούσα να αγωνιστώ σε άλλη θέση γιατί πιστεύω πώς αυτή είναι η θέση που πρέπει να αγωνίζομαι εφόσον κάνω καλά την δουλειά μου σε αυτήν τη θέση. Μπορώ όμως να αγωνιστώ σε όποια θέση μου ζητήσει ο προπονητής μου.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία στο μέλλον, να αγωνιστείς στο εξωτερικό σε ποιό Πρωτάθλημα θα επιθυμούσες να αγωνιστείς;

Aν μου δινόταν η ευκαιρία θα προτιμούσα να αγωνιστώ στην Premier League της Αγγλίας γιατί πιστεύω πώς είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Επίσης, για να παίξεις εκεί χρειάζεσαι όλα τα στοιχεία για να μπορείς να αντεπεξέλθεις.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής;

O Μαρσέλο.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Μέχρι που φθάνουν τα όνειρα σου;

Στόχος μου είναι κάθε μέρα να βελτιώνομαι και να προπονούμαι σκληρά έτσι ώστε, να καταφέρω να αγωνιστώ και να αποκτήσω θέση στην πρώτη ομάδα. Όνειρο μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται.

Τέλος, θα θυσίαζες κάτι με σκοπό να πετύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους;

Από μικρό παιδί το ποδόσφαιρο ήταν το όνειρο μου, θυσίαζα τα πάντα για να δω τον εαυτό μου να πετυχαίνει αυτό το όνειρο. Όπως όλα αυτά τα χρόνια έκανα τεράστιες θυσίες έτσι και τώρα είμαι πρόθυμος να κάνω τα πάντα και να περάσω οποιοδήποτε εμπόδιο για να πετύχω τον στοχο μου. Ξέρω πώς, για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται να τρέφεσαι σωστά, να κοιμάσαι καλά και να κάνεις καλή ζωή. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να αγαπάς αυτό που κάνεις.