Νέα δεδομένα για τις διοργανώσεις ΟΠΑΠ 3×3 και τις Εθνικές Ομάδες 3×3

Από: Stelios Pericleous

Οι διοργανώσεις ΟΠΑΠ 3×3 έχουν μπει στην νέα εποχή, κάτι που επισημοποιήθηκε στην δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ολυμπιακό Μέγαρο Κύπρου.

Ο στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας, ανάμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και στην Cyprus 3on3, είναι να υπάρξει ομοιομορφία σε όλες τις διοργανώσεις ΟΠΑΠ 3×3, η γρηγορότερη ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθόσφαιρας σε 3×3 στην Κύπρο και η ενίσχυση των Εθνικών Ομάδων, ώστε να μπορέσει να αυξηθεί η συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια και η θέση της σε παγκόσμια κατάταξη.

Οι τρεις φετινές διοργανώσεις των ΟΠΑΠ 3×3 που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι και οι πρώτες με συνδιοργανωτές την ΚΟΚ και την εταιρεία Cyprus 3on3, η οποία τα τελευταία χρόνια διοργάνωνε το τουρνουά Limassol 3on3.

Το καλεντάρι των φετινών διοργανώσεων των ΟΠΑΠ 3×3 για το καλοκαίρι του 2019 έχει τρεις διοργανώσεις. Στη Λεμεσό από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουνίου, στην Πάφο από τις 5 μέχρι τις 7 Ιουλίου και στον Πρωταρά από τις 9 μέχρι τις 11 Αυγούστου.

Εννοείται δε ότι σημαντικό μέρος στις διοργανώσεις 3×3 σε κάθε πόλη θα έχουν να επιτελέσουν οι αντίστοιχοι Δήμοι, αφού θα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα τους, αλλά και τα σωματεία που συμμετείχαν μέχρι σήμερα οργανωτικά στις διοργανώσεις 3×3 στην πόλη τους.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι από το ερχόμενο καλοκαίρι όπως καλυφθούν όλες οι πόλεις της Κύπρου, με την διεξαγωγή δύο ακόμα διοργανώσεων στην Λευκωσία και την Λάρνακα.

Νέα δεδομένα και για την Εθνική 3x3

Ο τρόπος με τον οποίο θα δημιουργείται η Εθνική Ομάδα που θα συμμετέχει σε επίσημες διεθνείς διοργανώσεις 3×3 της σεζόν 2019-2020 θα διαφαίνεται μέσα από την πλατφόρμα www.play.fiba3x3.com.

Μέσα από την ιστοσελίδα θα υπάρχει ειδική βαθμολογία για όλους τους καλαθοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις 3×3 στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχει ο κάθε καλαθοσφαιριστής με την ομάδα του αλλά και με την ατομική του απόδοση, θα λαμβάνει αντίστοιχους βαθμούς και θα ανεβαίνει στην παγκύπρια βαθμολογία.

Παράλληλα, όσοι καλαθοσφαιριστές συμμετέχουν και σε άλλες διεθνείς επίσημες διοργανώσεις από την ιστοσελίδα www.play.fiba.3×3.com θα λαμβάνουν επιπλέον βαθμούς στην βαθμολογία τους.

Βάσει της βαθμολογίας αυτής, οι πρώτοι στην κατάταξη καλαθοσφαιριστές θα αποτελέσουν και την Εθνική Κύπρου 3×3 και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην ανάλογη διεθνή διοργάνωση. Ανάλογη θα είναι και η συνέχεια στις επιλογές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στα επόμενα χρόνια.