Ο Ελβετός Νοσέεντα νικητής του Γκολφ «Cyprus Amateur Men’s Open» στην Πάφο 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με νικητή τον Ελβετό Αλεσάντρο Νοσέεντα ολοκληρώθηκε χθες το Cyprus Amateur Men’s Open που διεξήχθη στο γήπεδο γκολφ του Secret Valley.

Ο συναρπαστικός και αμφίρροπος τα τελευταία χρόνια αγώνας, προσέλκυσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ, το ενδιαφέρον δεκάδων παικτών γκολφ τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, δείγμα της αναβάθμισης του αθλήματος. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γερμανός Τομ  Μπουτσιέγες και την τρίτη θέση ο Άγγλος Τζον Ριντ.

Στον φετινό αγώνα έλαβαν  μέρος πέραν των πενήντα ερασιτεχνών παικτών γκολφ από την Κύπρο, άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και από τρίτες χώρες. Σημαντικές ήταν και οι διακρίσεις Κυπρίων, εφήβων κυρίως παικτών, όπως του Βασίλη Θεοφάνους, του Αχιλλέα Λαζαρίδη αλλά και των Μπράουν Σάμιουελ και Νέιτ Ντόουσον. Διακρίθηκαν επίσης και άλλοι νεαροί παίκτες ακαδημιών όπως ο Ρώσος Ηλία Καραβανοφ , ο Ιρλανδός Τζέιμς Μπάτλερ και ο Βρετανός Τζειμς Έβανς.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Δημήτρης Παπαπέτρου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διοργάνωση τονίζοντας ότι ιδιαίτερα φέτος το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα ψηλό. Η προσπάθεια της ομοσπονδίας, συμπλήρωσε, είναι η συνεχής αναβάθμιση του πρωταθλήματος και του αθλήματος που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον τουρισμό. Ο κ.Παπαπέτρου επεσήμανε ότι για να επιτευχθούν όλα αυτά χρειάζεται η αρωγή και η στήριξη της πολιτείας η οποία δεν υπάρχει στο παρόν στάδιο όπως ανέφερε.

Επιπρόσθετα ο Δημήτρης Παπαπέτρου υπέδειξε ότι οι παίκτες του Γκολφ έρχονται στην Κύπρο κυρίως τη χειμερινή περίοδο και θα πρέπει η Πολιτεία να προωθήσει περαιτέρω το άθλημα. Παραδέχθηκε πάντως ότι με τα προγράμματα προώθησης για τους νέους, της ομοσπονδίας, το γκολφ αρχίζει να διαδίδεται και ανάμεσα στους Κύπριους.