Το τελευταίο γκολ του Παύλου Παπαϊωάννου με την ΑΕΚ (vid)

Από: Stelios Pericleous

Ο Ηρακλής ήταν τέταρτος στη βαθμολογία και μάλιστα 6 βαθμούς μπροστά από τον πέμπτο ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν διεκδικούσε θέση για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ αφού ο ΟΦΗ που προπορεύονταν ήταν πολλούς βαθμούς μπροστά. Στο τέλος της σαιζόν ο γηραιός τερμάτισε πέμπτος και το καλοκαίρι έπαιξε στο κύπελλο Ράπαν ή Ιντερτότο.
Η ΑΕΚ ερχόταν από ήττα σοκ, τη προηγούμενη αγωνιστική στη Καλαμαριά, που έφερε τον δεύτερο Παναθηναϊκό στο -1 από την ένωση. Ο δικέφαλος είχε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και η νίκη με τον Ηρακλή ήταν μονόδρομος, αφού την ίδια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει στο Βύρωνα 2-0 επί του αδιάφορου Αθηναϊκού.

Παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο οι κιτρινόμαυροι παίκτες πήραν την νίκη άνετα, μέσα στο “Ν.Γκούμας”, προσπερνώντας το εμπόδιο του γηραιού που δεν μπόρεσε να φανεί στο γήπεδο. Ο Αλεξανδρής άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό, με κεφάλια. Στο 36΄, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Βασίλης Δημητριάδης διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου έκλεισε ο Παύλος Παπαϊωάννου, όταν από ωραία πάσα του Σαβέβσκι έκανε την κούρσα και πλάσαρε τον Λεκίδη κάνοντας το 3-0. Στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι χωρίς άγχος έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 70ο λεπτό του αγώνα ο Τάσος Μητρόπουλος εσκεμμένα πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε με κόκκινη, για να χάσει τον ένα από τους δυο εναπομείναντες αγώνες. Με δέκα πλέον παίκτες η ΑΕΚ κράτησε δυνάμεις για τους δύσκολους αγώνες που ακολουθούσαν, ωστόσο στο 86΄ο Δημητριάδης κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 4-0.

Το γκολ που σημείωσε ο Παύλος Παπαϊωάννου στον αγώνα αυτό ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του “Βραζιλιάνου” στο τέλος της σαιζόν δεν ανανεώθηκε προς έκπληξη όλων, αφού ο Παύλος ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές στη κατάκτηση εκείνου του πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι ο Παπαϊωάννου αποχώρησε από την ΑΕΚ μετά από δέκα χρόνια και μεταγράφηκε στη Καλαμάτα, του ζάπλουτου Σταύρου Παπαδόπουλου, που αγωνιζόταν στη Β΄Εθνικη μαζί με δυο πρωταθλητές ακόμα, τον Λάμπρο Γεωργιάδη και τον Χρήστο Βασιλόπουλο που και οι τρεις συνάντησαν εκεί τον νεαρό τότε στα πρώτα του βήματα, Νίκο Λυμπερόπουλο.

Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν Μήνου, Αγορογιάννης, Καραγιάννης, Μανωλάς (88΄Κούτουλας), Σαμπανάζοβιτς, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής, Σαβέβσκι, Δημητριάδης (86΄Κοπιτσής), Σταματής, Μητρόπουλος.