Το Personal Training στη ζωή μας (Αντρέας Παπαξενοφώντος)

Από: Stelios Pericleous

O Personal Trainer (προσωπικός γυμναστής) είναι αυτός ο οποίος θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τον ασκούμενο (στο γυμναστήριο, στο σπίτι, στην ύπαιθρο), έτσι ώστε να γυμναζόμαστε πιο σωστά και με ασφάλεια από την αρχή της προπόνησης μέχρι και το τέλος.

Κάποια από τα πολλά οφέλη είναι:

• Το εξατομικευμένο ασκησιολόγιο, οι σωματικές μετρήσεις και οι διατροφικές συμβουλές ανάλογα με τις ανάγκες του ασκούμενου.

• Ο σωστός έλεγχος της απόδοσης του ασκούμενου και η επίτευξη των στόχων του καθώς και η ενθάρρυνση και η παρότρυνση για μεγαλύτερη και αποδοτικότερη προσπάθεια.

• Σωστό πρόγραμμα αποκατάστασης τραυματισμού όπου και εάν υπάρχει με ενδυνάμωση καθώς και αποφυγή τραυματισμών λόγω λάθους τεχνικής κατά την εκτέλεση των ασκήσεων. Ένας προσωπικός γυμναστής θα σε βοηθήσει να έχεις άριστη εκτέλεση των ασκήσεων και σωστό ρυθμό.

• Εξοικονόμηση χρόνου και καλύτερη ποιότητα άσκησης μαζί με συνεχή βελτίωση. Σημαντικό είναι να επιλέγουμε σωστά το άτομο που θα του εμπιστευτούμε την υγεία και το σώμα μας και να σιγουρευτούμε ότι είναι επαγγελματικά καταρτισμένος και με τη σωστή εκπαίδευση.

 

Αντρέας Παπαξενοφώντος, Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Επαγγελματίας στο χώρο του Fitness and Wellness από το 2004 (Personal Trainer/ Group Exercise Trainer)