Πρώτο δείγμα θετικό για την Προεθνική με νίκη απέναντι στην Ουγγαρία

Από: Stelios Pericleous

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στο πρώτο δείγμα γραφής της η Προεθνική ομάδα Ανδρών που προετοιμάζεται ενόψει των Μικρών Κρατών Ευρώπης του Μαυροβουνίου μεταξύ 28 Μαϊου – 01 Ιουνίου. Στο πρώτο φιλικό τεστ με την Ουγγαρία κέρδισε στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου με 3-1 σετ αποκτώντας ψυχολογία.

Ο Χόρχε Κανεστράτσι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τους διεθνείς σε ένα πολύ δυνατό φιλικό και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Στο πρώτο σετ οι Ούγγροι κέρδισαν σε κλειστό παιχνίδι 23-25 και προηγήθηκαν 0-1. Αυτό δεν πτόησε τους διεθνείς που στο δεύτερο σετ ανέτρεψαν τα δεδομένα και ενώ έχαναν 17-18 κέρδισαν με 25-21 και ισοφάρισαν σε 1-1 τον αγώνα.

Πολύ ωραίος ήταν ο αγώνας στο τρίτο σετ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες που ήταν… κυπριακές αφού κερδίσαμε 27-25 και ανατρέψαμε τα δεδομένα 2-1. Στο τέταρτο σετ η Προεθνική ήταν ανώτερη και κέρδισε 25-20 εξασφαλίζοντας τη φιλική νίκη.

Ο Χόρχε Κανεστράτσι χρησιμοποίησε τους: A. Xρυσοστόμου, Σιαπάνης, Αποστόλου, Χαριδήμου, Παφίτης, Αλεξίου – Λίμπερο 1: Παπαχριστοδούλου, Λίμπερο 2: Αντωνίου – Αλλαγές: Γεωργίου, Προδρόμου, Χριστοφόρου.

Ο βοηθός προπονητής Χρίστος Πούλακκος μιλώντας μετά τον αγώνα ανέφερε ότι ήταν ένα καλό τεστ για την Εθνική άνκαι δεν μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα. Όπως είπε, η εμφάνιση των διεθνών ήταν αρκετά καλή και βλέπουν πλέον τη συνέχεια.

Την Κυριακή στις 18:00 στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου θα γίνει ο δεύτερος αγώνας με την Εθνική Ουγγαρία και η ΚΟΠΕ καλεί τους φίλους του βόλεϊ και όχι μόνο να βρεθούν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα μας.