Φιλικός Αγώνας Optimist – Πάφος 4-5 Μαΐου 2019

Από: Μαρίνα Σταύρου

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου διεξάχθηκε με επιτυχία ο φιλικός αγώνας Optimist που διοργάνωνε ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας Ιστιοπλοΐας που διοργανώθηκε στην Πάφο μετά από πολλά χρόνια απραξίας. Έλαβε χώρο μπροστά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ομίλου δίπλα από την Πλαζ ΚΟΤ Γεροσκήπου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ παραλίας και των βραχονησίδων που ονομάζονται «Μουλιά».

Οι συνθήκες ήταν εναλλασσόμενες. Το Σάββατο 4 Μαΐου χαμηλής έντασης δυτικός άνεμος (9-11 Knots) με ψηλό κυματισμό, ενώ την δεύτερη ημέρα αρκετά μεγαλύτερης έντασης ανατολικός άνεμος (20-22 knots) πάλι με ψηλό κυματισμό . Οι μεγάλες εναλλαγές έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές να δοκιμαστούν και κυρίως να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους είναι χρήσιμες στη συνέχεια.

Μαζί με τους μικρούς αθλητές δοκιμάστηκε και η δυνατότητα διοργάνωσης αγώνων από τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου (ΝΟΠ). Όλες οι ιστιοδρομίες διεξάχθηκαν με ασφάλεια και κυρίως όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν χαρούμενα. Η βοήθεια στη διοργάνωση από παράγοντες της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και άλλων ναυτικών ομίλων ήταν καθοριστική και σίγουρα βοηθά στην μεταφορά τεχνογνωσίας προς τον ΝΟΠ. Το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές, κάτι που χαροποίησε όλους στον όμιλο και ενίσχυσε τις ελπίδες για τη συνέχεια.

Ο Ναυτικός όμιλος Πάφου Ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους μικρούς αθλητές που συμμετείχαν. Επιπλέον ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους της ιστιοπλοΐας που μας βοήθησαν στην διοργάνωση και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Οι πρώτοι τρείς από κάθε κατηγορία ήταν οι ακόλουθοι:

 Γενική κατάταξη:

  1. Παναγή Αλέξης (Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού)

  2. Κωνσταντίνου Αλέξης (Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού)

  3. Μαδιά Ευγενία (Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού)

 Κατηγορία Κορασίδες:

  1. Μαδιά Ευγενία (Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού)

  2. Μαδιά Μαρία (Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού)

  3. Παπάζογλου Άντρεα (Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου)

  Κατηγορία Παίδες:

  1. Παναγή Αλέξης (Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού)

  2. Κωνσταντίνου Αλέξης (Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού)

  3. Γρηγορίου Δημήτρης (Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου)

 Κατηγορία Παγκορασίδες:

  1. Μαδιά Μαρία (Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού)

  2. Παπάζογλου Άντρεα (Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου)

  3. Χατζηπιέρα Μαρίνα (Ναυτικός όμιλος Πάφου)

 Κατηγορία Παμπαίδες:

  1. Παναγή Αλέξης (Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού)

  2. Κωνσταντίνου Αλέξης (Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού)

  3. Γρηγορίου Δημήτρης (Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου)