Δείτε την κορυφαία ενδεκάδα της Β΄ Κατηγορίας για τη σεζόν 2018-19!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν 2018-19 στη Β΄ Κατηγορία ανέδειξαν μέσω ψηφοφορίας οι ποδοσφαιριστές των δεκαέξι ομάδων του πρωταθλήματος. Η βράβευση της καλύτερης ενδεκάδας πραγματοποιήθηκε στα ετήσια βραβεία «PASP Best 11 Awards: B’ Division, Women & U19» το βράδυ της Πέμπτης 2 Μαΐου 2019 στο αμφιθέατρο της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ στη Νήσου.

Διοργανωτής των βραβείων ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) και χορηγός μετάδοσης το Alfasports.TV. Μέγας χορηγός των φετινών βραβείων ήταν η MetLife Υποκατάστημα Λούκα Πιερή. Υποστηρικτής ήταν η YUMMO Gourmet & Healthy ready-made meals. Δωροθέτες ήταν οι STR8, Bioten, Carroten και Lander Polar Ice.

Ποδοσφαιριστές από πέντε ομάδες ψηφίστηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς. Ο πρωτοπόρος (μετά από 27 αγώνες) Εθνικός Άχνας είχε τρεις παίκτες στην ενδεκάδα της σεζόν και οι τρεις από την αμυντική ή μεσοαμυντική γραμμή. Άλλωστε, η ομάδα της Άχνας έχει με διαφορά την καλύτερη αμυντική απόδοση. Τρεις ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα είχε και ο 4ος στη βαθμολογία Οθέλλος Αθηαίνου, δύο αμυντικούς -και μοναδικούς Κύπριους- καθώς και έναν επιθετικό.

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, 2ος στη βαθμολογία και καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος είχε δύο ποδοσφαιριστές -επιθετικούς- στην ενδεκάδα. Δύο παίκτες ανέδειξε και η 10η Αγία Νάπα, κυρίως λόγω της καλής αμυντικής απόδοσης της ομάδας. Ο 3ος Άρης Λεμεσού εκπροσωπήθηκε με έναν παίκτη.

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Γιώτης Εγκωμίτης του Εθνικού Άχνας, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει την ομάδα στην άνοδο, μόλις ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό. Σημαντικό είναι να τονιστεί πως οι παίκτες δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν συμπαίκτες.

Η κορυφαία ενδεκάδα της Β΄ Κατηγορίας:

Τερματοφύλακας: Martin Bogatinov (Εθνικός Άχνας)

Αμυντικοί: Κούλλης Κυριάκου (Οθέλλος), Bojan Markoski (Εθνικός Άχνας), Χριστόφορος Γαβριήλ (Οθέλλος), Raul Gonzalez (Αγία Νάπα)

Μέσοι: Eduardo Pincelli (Εθνικός Άχνας), Jorge Romero (Αγία Νάπα), Armiche Ortega(Άρης)

Επιθετικοί: Diogo Ramos (Ολυμπιακός), David Solari (Οθέλλος), Jose Rafael Romo(Ολυμπιακός)

Προπονητής: Γιώτης Εγκωμίτης (Εθνικός Άχνας)