Ο αναγεννητής κύριος… Κόπιτς!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Είναι δίχως καμιά αμφιβολία ο αναγεννητής της Πάφος FC στην εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο λόγος φυσικά για τον προπονητή Ζέλικο Κόπιτς, ο οποίος παρά τα πολλά εμπόδια  που προέκυψαν κατά την διάρκεια της σεζόν, κατάφερε με μικρό ρόστερ να κρατήσει (κατά 90%) την ομάδα στην Α’ Κατηγορία και ταυτόχρονα να παρουσιάσει θαυμαστό έργο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, στο άκουσμα ότι ο αντικαταστάτης του Στήβεν Πρέσλι στον πάγκο της Πάφου θα είναι ο Ζέλικο Κόπιτς, πολλοί από τους φίλους της ομάδας απόρησαν και απογοητεύτηκαν, καθώς περίμεναν κάποιο πιο «πιασάρικο» όνομα (τύπου Κετσπάϊα) για τον πάγκο της ομάδας τους.

Πολύ σύντομα ωστόσο, ο Κροάτης κατάφερε να πείσει άπαντες (σχεδόν) για τις ικανότητες του. Σταδιακά η Πάφος FC ανέβαινε αγωνιστικά και βαθμολογικά, κάνοντας αισθητή την παρουσία της στο πρωτάθλημα CYTA. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο και το «παρατσούκλι» που της έδωσαν ως ο «φονέας των γιγάντων».

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, ο δρόμος που διάνυσε ο κ. Κόπιτς στο «τιμόνι» της Πάφου στην τρέχουσα περίοδο δεν ήταν στρωμένος με «ροδοπέταλα». Αντιθέτως, η ομάδα του βρέθηκε πολλές φορές με την «πλάτη στον τοίχο», με πιο δύσκολη περίοδο αυτή με το άκουσμα της αφαίρεσης των 7 βαθμών, που έφεραν την Πάφο FC σχεδόν στον πυθμένα της βαθμολογίας. Όμως, η απάντηση της «αρμάδας» του Κόπιτς  και τότε ήταν ηχηρή!

Πλέον, έχοντας σχεδόν η Πάφος FC εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία, ο Κροάτης τεχνικός θεωρείται παγκυπρίως ως ένας από τους καλύτερους τεχνικούς του πρωταθλήματος. Και όχι αδίκως!