Πετυχημένη παρουσία της εθνικής νέων πόλο, στο  «2019 EU Nations Men Water Polo Tournament»

Από: Stelios Pericleous

Παραπάνω από πετυχημένη ήταν η παρουσία της εθνικής μας ομάδας νέων πόλο, στο  «2019 EU Nations Men Water Polo Tournament», στο Μπρνο της Τσεχίας.

Η ομάδα μας σ’ αυτή την πρώτη της παρουσία στη διεθνή σκηνή, πέρα από την πρώτη νίκη στην ιστορία της, που πέτυχε στην πρεμιέρα του τουρνουά επί της Τσεχίας (9-7), σήμερα, με το πέσιμο της αυλαίας σε αγώνα κατάταξης με την Ιρλανδία πέτυχε τη δεύτερη της νίκη στο τουρνουά με 10-5 και τερμάτισε στην 10η θέση σε σύνολο 14 ομάδων.

Δικαιολογημένα ο προπονητής της εθνικής μας και τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Φράγκος δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίηση του από την παρουσία της εθνικής μας ομάδας. «Ασφαλώς και η ικανοποίηση είναι μεγάλη, αφού τα παιδιά μετά από αυτές τις εμφανίσεις θ’ αρχίσουν να έχουν απαιτήσεις. Θα μείνω όμως στην προσπάθεια γιατί όταν σε ένα τουρνουά με τέτοιο επίπεδο πετυχαίνεις δυο νίκες ενώ άλλα δύο παιγνίδια τα χάνεις στον πόντο (σημ. συν. με Αυστρία (10-9 και Αγγλία 8-7), ασφαλώς και σημαίνουν πολλά. Γενικά ήταν ένα καλό τουρνουά για εμπειρίες και στο μέλλον θα ψάξουμε για το κάτι παραπάνω».

Στον σημερινό αγώνα κατάταξης η ομάδα μας μπήκε μπροστά στο σκορ από το πρώτο οκτάλεπτο, χωρίς να αφήσει περιθώρια στην αντίπαλο της (3-1, 2-2, 2-0, 3-2), φθάνοντας στο τελικό νταμπλ σκορ 10-5. Τα γκολ πέτυχαν οι Κωνσταντίνος Κάππος (2), Ιωάννης Κιαγιάς (2), Γιώργος Λοίζου, Γιώργος Παπαγεωργίου (4) και Παναγιώτης Αυγουστή.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ομάδα μας στους αγώνες του ομίλου της αντιμετώπισε την Τσεχία (9-7), την Αυστρία (9-10), την Μολδαβία (3-22), την Αγγλία (7-8), την Δανία (8-15) και την Λιθουανία (8-12).

Την εθνική μας ομάδα στελέχωσαν οι Θεόφιλος Μηνά, Αλέξανδρος Τοουλιάς, Κωνσταντίνος Κάππος, Ιωάννης Κιαγιάς, Γιώργος Λοίζου, Μάριος Τόγκας, Χριστόφορος Παλλήκαρος, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ανδρέας Μυλωνάς, Παύλος Σταματάκης, Παναγιώτης Αυγουστή, Γιώργος Κυριάκου και Μάρκος Κονναρής. Μαζί με τον ομοσπονδιακό μας προπονητή Γιάννη Φράγκο,  δίπλα στην εθνική μας ήταν ο έφορος πόλο της Ομοσπονδίας Φίλιππος Γεωργάκης και ο βοηθός προπονητής Γιάννης Ιωάννου.