“Μάγεψε” η ετήσια εορταστική εκδήλωση του ΑΓΟ Πάφου (εικόνες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» της Πάφου τίμησε τον αθλητισμό με την εκδήλωση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στην κλειστή αίθουσα Αφροδίτη την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Με την εκδήλωση της Πάφου, έπεσε με τον καλύτερο τρόπο η αυλαία των επαρχιακών εκδηλώσεων του ΑΓΟ, οι οποίες εντάχθηκαν στους εορτασμούς για τα 50χρονα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση, καθώς επίσης ο βουλευτής Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης του ΔΗΚΟ, το μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ Λεόντιος Τσέλεπος και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών Μιχάλης Νικολάου. 


Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τόνισε και τα εξής: «Η πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζει την αξία αυτών των προγραμμάτων, όπως το ΑΓΟ, καθώς και το δικαίωμα της άθλησης που παρέχουν σε όλους τους πολίτες. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και με απόλυτη προσήλωση στις δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, προχωρούμε αποφασιστικά στην υλοποίηση πολλών έργων που αφορούν στον αθλητισμό. Μεταξύ άλλων, προχωρήσαμε στο διορισμό Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε θέματα αθλητισμού, με σκοπό τη χάραξη «Εθνικής Στρατηγικής για τον Αθλητισμό». Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι τρεις βασικοί συντελεστές του Αθλητισμού, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Η Επιτροπή θα ασχοληθεί και με τον εκσυγχρονισμό ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου που θα καλύπτει τον Αθλητισμό στο σύνολό του».


Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στο χαιρετισμό του επεσήμανε και τα ακόλουθα: «Το ΑΓΟ αγκάλιασε ηλικιακά όλες τις μάζες του Κυπριακού λαού και δικαιωματικά θεωρείται ως το κορυφαίο Εθνικό πρόγραμμα του ΚΟΑ. Είναι με ξεχωριστή χαρά που βρισκόμαστε στην ετήσια εορταστική εκδήλωση της Επαρχίας Πάφου, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα επιτεύγματα ενός φιλόδοξου και επιτυχημένου αθλητικού προγράμματος. Συγχαίρω τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, τους Γυμναστές και τις οικογένειες που ωθούν τα παιδιά τους να ασχολούνται με τον αθλητισμό».


Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος , αφού συγχάρηκε το ΑΓΟ και τον ΚΟΑ για την εκδήλωση, τόνισε ότι το πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί με επιτυχία, έδωσε ζωή στην επαρχία Πάφου. Ανέφερε επίσης ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να στηρίζει το πρόγραμμα ΑΓΟ και θα είναι συνεργάτης και αρωγός στην προσπάθεια για εξάπλωση του.


Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε και η προϊστάμενη του προγράμματος Έφη Μούζουρου – Πενηνταέξ, η οποία ευχαρίστησε και τον μέγα χορηγό του Προγράμματος την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ.


Τα 300 άτομα (παιδιά, άνδρες, γυναίκες, άτομα τρίτης ηλικίας) που συμμετείχαν, έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην όλη εκδήλωση και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση: