Στέλιος Μαλακόπουλος: «Πριν τρία χρόνια ξύπνησα χωρίς πόδια. Τώρα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής»

Από: Stelios Pericleous

Με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος από τον Στέλιο Μαλακόπουλο και όριο για το παγκόσμιο στα 400μ. από τον Γιάννη Σεβδικαλή, έπεσε για τα ελληνικά χρώματα η αυλαία στο 9th Sharjah International Open Athletics Meeting που φιλοξενήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος μετείχε στο 9th Sharjah International Open Athletics Meeting που φιλοξενήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με τον Γιάννη Σεβδικαλή.

Παρά τον αρνητικό άνεμο (-2.4), ο Στέλιος “προσγειώθηκε” στα 6.80, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει στις αρχές της χρονιάς η IPC (6.67μ.) στην κατηγορία T62.

Παράλληλα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην μικρή κατηγορία όπου συμμετείχε (σ.σ. η τελική κατάταξη βγαίνει βάση point system).

Ο Σεβδικαλής, στην δεύτερη κούρσα του μέσα στη χρονιά, κατάφερε να “πιάσει” το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα των 400μ. T62. Η επίδοσή του ήταν 59.97 τη στιγμή που το όριο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν 60.45.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος έμεινε παράλυτος πριν τρία χρόνια, στα 20 του, μετά από τροχαίο. Οι γιατροί του είχαν σώσει τη ζωή αλλά του ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς τα δύο του πόδια.

Ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής σχολίασε την τεράστια επιτυχία του με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook γράφοντας: “Πριν από τρία χρόνια ξύπνησα στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό τροχαίο χωρίς να έχω τα δυο μου πόδια. Τώρα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους στην κατηγορία Τ62. Ποτέ μην σταματάς να ονειρεύεσαι. Ποτέ μην σταματάς να πιστεύεις. Ποτέ μην τα παρατάς. Ποτέ μην σταματάς να προσπαθείς”.

Δείτε την προσπάθεια του με το παγκόσμιο ρεκόρ: