“Διπλάρα” παραμονής με “Buzzer Beater” η Πάφος FC! (εικόνες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με μπόλικο «σασπένς», η Πάφος FC έφυγε νικήτρια από το στάδιο «Αμμόχωστος» με σκορ 3-2 απέναντι στην Αλκή. Λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα ο Ντόβμπνια χάρισε τη νίκη στους ΠΑΦΙΤΕΣ, οι οποίοι με το σημερινό τρίποντο έκαναν «άλμα» παραμονής στην κατηγορία.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς παρουσιάστηκε νωθρή, δίχως φαντασία και τρεξίματα στο παιχνίδι της. Αντιθέτως, η Αλκή έδειξε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 12ο λεπτό, ο επιθετικός των γηπεδούχων Ιβάν Κάρλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Πάφου, ντρίμπλαρε τον εξερχόμενο Μολ και προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ. Ο Ελβετός τερματοφύλακας φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε. Το 1-0 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Ζέλικο Κόπιτς θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική πραγματοποίησε σχετικά νωρίς στο ματς και τις τρεις αλλαγές που δικαιούταν. Συγκεκριμένα, θέση στον αγωνιστικό χώρο πήραν οι Ράσιτς, Λουλίνια και Φόλμπρεχτ.

Σταδιακά η Πάφος ανέβαζε στροφές, πατώντας συχνότερα την περιοχή του Ούρκο Πάρντο. Στο 75’ μετά από μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την κεφαλιά του Φεντερίκο Ράσιτς. Ο υψηλόσωμος στράικερ έμεινε αφύλαχτος και από κοντά σημείωσε το 1-1.

Σαν να μην έφθανε αυτό για την ομάδα του Κώστα Σακκά, πέντε λεπτά αργότερα δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Φόλμπρεχτ με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε μόνο τον Νέμετς. Ο Σλοβάκος με ωραίο πλασέ σημείωσε το 1-2, βάζοντας για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Εκεί που όλοι πίστεψαν ότι η Πάφος θα φύγει με τους τρεις βαθμούς, η Αλκή όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Ακόστα με σουτ από το ύψος του πέναλτι στο 85’ έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα, σημειώνοντας το 2-2.

Το ματς στη συνέχεια πήρε ένα «τρελό» ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες.

Στο 94ο λεπτό έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Μετά από χτύπημα φάουλ της Πάφος FC στο δεύτερο δοκάρι, ο ξεχασμένος από τους αμυντικούς της Αλκής Αλεξάντερ Ντόβμπνια αφού υποδέχθηκε την μπάλα, με πλασέ με το αριστερό του πόδι έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Πάρντο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 υπέρ της Πάφος FC.

Πολύ σημαντικό τρίποντο για την ομάδα του Κόπιτς, καθώς αύξησε την διαφορά από την ζώνη του υποβιβασμού στους έξι βαθμούς!