Άγγελος Αντωνίου (Γυμναστής): “Υπάρχει αρκετό ταλέντο στις ακαδημίες της Πάφος FC”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Τον διακρίνει το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αλλά και η αγάπη του για το επάγγελμα το οποίο εξασκεί. Ο λόγος για τον πτυχιούχο στο τμήμα επιστήμης και φυσικής αγωγής στον αθλητισμό στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και κάτοχο του διπλώματος UEFA B Άγγελο Αντωνίου, ο οποίος στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο εργάζεται στα τμήματα u16, u17 και u19 της Πάφος FC ως γυμναστής. Το «AthlitikaPress.com» συνομίλησε με τον Άγγελο, ο οποίος μας παραχώρησε μια ενδιαφέρον αν μη τι άλλο συνέντευξη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Πόσο σημαντικό είναι για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να γυμνάζονται σωστά και κάτω από τις οδηγίες επαγγελματία γυμναστή;

Είναι αρκετά σημαντικό γιατί πλέον όλα πρέπει να λειτουργούν επαγγελματικά και κυρίως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ19, καθώς βρίσκονται ένα βήμα πριν την πρώτη ομάδα. Οφείλουμε να τους διδάξουμε σωστά τις τεχνικές σε ότι αφορά το τρέξιμο αλλά και αυτές των ασκήσεων στο γυμναστήριο και να βελτιώσουμε τις διάφορες  παραμέτρους τις φυσικής κατάστασης, δηλαδή της ταχύτητας/ευκινησίας, δύναμης και αντοχής.

Οι συνθήκες που συνάντησες στις ακαδημίες της Πάφος FC πιστεύεις ότι είναι ιδανικές για να εξελιχθούν σωστά οι νεαροί ποδοσφαιριστές;

Φέτος οι συνθήκες είναι σημαντικά βελτιωμένες σε σχέση με πριν μερικά χρόνια, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να γίνουν, όπως ένα κλειστό γυμναστήριο για την ακαδημία.

Σε ποιο σημείο νομίζεις ότι υστερούν τόσο οι ακαδημίες στην Πάφο και γενικότερα στην Κύπρο σε σχέση με το εξωτερικό;

Στα κίνητρα που δίνονται στους νέους ποδοσφαιριστές ,κάτι το οποίο πλέον στην ομάδα μας έχει αλλάξει, καθώς 4-5 παίκτες από την ακαδημία συμμετέχουν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Ένας άλλος λόγος που υστερούν στην Κύπρο οι ακαδημίες είναι το γεγονός ότι οι προπονητές και οι γυμναστές δεν ασχολούνται επαγγελματικά μόνο με το ποδόσφαιρο.

Να περιμένει ο κόσμος της Πάφου η ομάδα τους να στελεχώνεται από ποδοσφαιριστές της ακαδημίας στα επόμενα χρόνια;

Στόχος της ομάδας που τέθηκε από την αρχή της χρονιάς σε συνεννόηση με τους προέδρους, τον διευθυντή της ακαδημίας κ. Παναγιώτη Γιάννου και των προπονητών της ακαδημίας είναι η προετοιμασία των νεαρών ποδοσφαιριστών ούτως ώστε να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Αυτή την στιγμή στην ακαδημία μας υπάρχουν αρκετά νεαρά ταλέντα που με την σωστή δουλειά θα ενισχύσουν την πρώτη ομάδα της Πάφος FC την επόμενη σεζόν, αλλά και στα επόμενα χρόνια.

Σε προσωπικό επίπεδο; Ποιο είναι αυτό που σε εξιτάρει περισσότερο; Η δουλειά του Γυμναστή ή αυτή του προπονητή; Ποιο θα ήθελες να εξασκείς στο μέλλον;

Σίγουρα αυτή του γυμναστή, καθώς είναι η σπουδή που έκανα και μ’ αυτό ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια και θέλω να συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον.