Με δύο μετάλλια ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο διεθνές Όπεν Αεροβικής Γυμναστικής

Από: Stelios Pericleous

Με επιτυχία και με δύο μετάλλια ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο διεθνές Όπεν αεροβικής γυμναστικής του Καντανιέντε, στην Πορτογαλία.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Βασιλείας-Φαίδρας Διαμαντή, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό κορασίδων.
Στο βάθρο των νικητριών ανέβηκε και η ελληνική πεντάδα των νεανίδων (Αναστασία Φλαμπούρη, Αιμιλία Αυγητίδου, Ιωάννα Βαμβακάρη, Δέσποινα Καραμιχαλάκου, Ελένη Διονυσοπούλου), που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μαΐου, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εκεί όπου θα διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις της την είσοδο στον τελικό.

Εξάλλου, στο ατομικό παγκορασίδων η Ρόζα-Μαρία Παγώνη κατέκτησε την 5η θέση, η πεντάδα των κορασίδων τερμάτισε στην 4η θέση στον τελικό της κατηγορίας της με τις αθλήτριες Βασιλεία-Φαίδρα Διαμαντή, Μαρία-Κρυσταλλία Κολιαδήμα, Μαυρέτα Νικολοπούλου, Μαρία-Αμυγδαλιά Κατρή, Αλεξάνδρα Μέριανου, ενώ το τρίο κορασίδων (Βασιλεία-Φαίδρα Διαμαντή, Μαρία-Κρυσταλλία Κολιαδήμα, Μαυρέτα Νικολοπούλου) κατέλαβε την 6η θέση.

Τέλος, στο παγκόσμιο κύπελλο που αφορούσε στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, η Σοφία Παππάτερμάτισε στη 17η θέση του ατομικού γυναικών με μια καλή εμφάνιση.

Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της Τ.Ε. Αεροβικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Πανταζής συγχαίρουν όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν στη διοργάνωση του Κανταντιέντε, καθώς επίσης τους κριτές και προπονητές Δημήτρη Πολύζο, Λευκή Φερεντίνου και Αθηνά Γουρνά, για την προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού.

Δείτε εικόνες από το διεθνές Όπεν αεροβικής γυμναστικής του Καντανιέντε:
aero-cantanhede2019-01

aero-cantanhede2019-02