Εξακόσιοι και πλέον ποδηλάτες στην Πάφο για το διεθνή αγώνα Gran Fondo 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Στο επίκεντρο του ποδηλατικού κόσμου θα βρίσκεται η Πάφος το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μάρτη, με αθλητές από δεκάδες χώρες στον μεγαλύτερο αγώνα ποδηλασίας δρόμου της Κύπρου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών  η συμμετοχή στο φετινό UCI Cyprus Gran Fondo θα είναι τεράστια αφού, οι θέσεις έχουν γεμίσει τέσσερις εβδομάδες πριν τον αγώνα και περισσότεροι από 600 ποδηλάτες – αύξηση 30% σε σχέση με πέρσι – θα βρεθούν στην Πάφο μεταξύ 29-31 Μαρτίου, για τον σημαντικότερο αγώνα ποδηλασίας δρόμου που διεξάγεται στην Κύπρο και αφορά μη-επαγγελματίες ποδηλάτες.

Όπως αναφέρεται ο  διεθνής αγώνας που θα διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μάρτη είναι μέρος της σειράς αγώνων UCI Gran Fondo World Series, που διεξάγονται σε 22 πόλεις από τέσσερις ηπείρους.

Από τον αγώνα της Πάφου περισσότεροι από 50 ποδηλάτες θα λάβουν το εισιτήριο για να συμμετέχουν στους τελικούς του UCI Gran Fondo World Series, που θα λάβουν χώρα στο Πόζναν στης Πολωνίας μεταξύ 29 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Activate Cyprus με την υποστήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας Skoda, μεγάλο χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάφου. Τον αγώνα στηρίζουν επίσης o Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας, η UNICARS, η Atlantic Insurance, η  Sixt Rent Car, η Shimano, η Ballan Sportswear, η RPS Promotions, το τυπογραφείο Kemanes, η ΕΤΑΠ Πάφου και η Motolife Tours.