Η ΚΟΠ τίμησε την Εθνική του 1983 σε κλίμα συγκίνησης

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε μια συγκινητική εκδήλωση στο ΓΣΠ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τίμησε την Εθνική ομάδα του 1983 η οποία, κατάφερε να πάρει τότε ισοπαλία 1-1 από την Πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία.

Ποδοσφαιριστές θρύλοι του Κυπριακου ποδοσφαίρου έδωσαν το παρών τους στην τιμητική εκδήλωση στην οποία, ξύπνησαν όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος.

“Αφήσατε μια σπουδαία παρακαταθήκη στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Καθυστερήσαμε να σας τιμήσουμε, αλλά έστω και τώρα, ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αναγνωρίζουμε τη μεγάλη σας προσφορά στην Εθνική μας και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο”, ανέφερε απευθυνόμενος προς τους τιμώμενους ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ευχαρίστησε θερμά τον Τάκη Μαυρή για τη συγκινητική κίνηση να θέσει σε δημοπρασία τη φανέλα που φορούσε στον αγώνα και μάλιστα ανακοίνωσε πως η ΚΟΠ, ανεξάρτητα από την κατάληξη της δημοπρασίας, θα προσφέρει επιπλεόν 2000 ευρώ στο Ογκολογικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Την ομάδα του 1983 αποτελούσαν οι Φανής Θεοφάνους, Λευτέρης Κουής, Γιαννάκης Γιαγκουδάκης, Γιώργος Σαββίδης, Ηρόδοτος Γεωργίου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κλείτος Ερωτοκρίτου, Νεόφυτος Τσούκκας, Γεώργιος Κκέζος, Ανδρέας Ανδρέου, Λάκης Καρσεράς, Νίκος Παντζιαράς, Νίκος Πατίκκης, Λοϊζος Μαυρουδής, Τάκης Μαυρής, Ανδρέας Χριστοδούλου, Αναστάσης Αναστάση και Κυριάκος Βασιλείου.