“Παλικάρι” ο Ακρίτας! Πήρε τη νίκη αν και αγωνιζόταν με 9 ποδοσφαιριστές

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο άδειο λόγω τιμωρίας Κοινοτικό Στάδιο Χλώρακας, ο τοπικός Ακρίτας αν και αγωνιζόταν με 9 ποδοσφαιριστές για περισσότερο από 25 λεπτά, εντούτοις κατάφερε να πάρει τρίποντο “βάλσαμο” στην μάχη που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού, κερδίζοντας με 1-0 την ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου. Στους 29 βαθμούς έφθασαν οι “πράσινοι” οι οποίοι βγήκαν από την “επικίνδυνη ζώνη”.

Αγχωμένες μπήκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο και το γεγονός αυτό δεν βοήθησε στο να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Κώστα Σωκράτους παρότι δεν απείλησε ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία, εντούτοις ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 38ο λεπτό με τον Καρίνο Ατσαλίσο. Ο Γάλλος επιθετικός μετά από πάσα του Μουτίνιο έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στο πλεκτό της εστίας της ΜΕΑΠ.

Λίγο πριν την λήξη του α’ μέρους οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χριστάκη Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στην επανάληψη αν και ο Ακρίτας ήταν αυτός που είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΜΕΑΠ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, στο 55ο λεπτό επανήλθαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο παίκτης των γηπεδούχων Ρολάνδος Μιχαήλ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα παίρνοντας τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Σαν να μην έφθανε αυτό για το σωματείο της Χλώρακας, στο 69ο λεπτό έμεινε στον αγωνιστικό χώρο με 9 (!) ποδοσφαιριστές. Αυτή την φορά ο Λάμπρος Φυλακτού μετά από μαρκάρισμα σε αντίπαλο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο διάστημα που απέμενε μέχρι την λήξη του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι με “νύχια και με δόντια” κράτησαν το υπέρ τους 1-0, παίρνοντας στο τέλος μια υπερπολύτιμη νίκη.