Στην κορυφή της Μασσαλίας ο Τσιτσιπάς!

Από: Stelios Pericleous

Μια ακόμα διάκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά που επικράτησε με 7-5, 7-6 (5) του 30χρονου Μιχαϊλ Κουκούσκιν από τον Καζακστάν και πανηγύρισε την κατάκτηση του ATP 250 που διεξάγεται στη Μασσαλία, όπως είχε κάνει και πέρυσι στην Στοκχόλμη.

O Έλληνας τενίστας δείχνει ότι έχει βάλει ως στόχο με τα αποτελέσματα του να συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα και το έκανε με τη κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν γκέιμ-γκέιμ μέχρι το 5-5. Σ΄ εκείνο το χρονικό σημείο, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5 και στη συνέχεια «έσπασε» το σερβίς του Καζάκου και πήρε το σετ με 7-5, μετά από περίπου 50 λεπτά αγώνα. Στο δεύτερο σετ, ο Κουκούσκιν… άλλαξε μπλουζάκι και μετά το 1-1, ο Έλληνας πρωταθλητής αισθάνθηκε ελαφρές ενοχλήσεις στα δεξιά πλευρά.

Δεν αποκλείεται αυτό να του «στοίχισε» προσωρινά, καθώς ο Καζάκος αντέδρασε και προηγήθηκε με 5-3. Όμως ο Τσιτσιπάς απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι το μέλλον του παγκοσμίου τένις, καθώς δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5, για να κατακτήσει το σετ στο τάι μπρέικ με 7-5!

Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η ATP και σε «απόσταση βολής» από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη.