Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους 2-0

Από: Stelios Pericleous

Οι Ροχιμπλάνκος έβγαλαν πάθος στο όριο του αντιαθλητικού, αλλά ήταν και καλύτεροι, έχασαν ευκαιρίες, για να φτάσουν δίκαια στο καθαρό 2-0 που τους δίνει σοβαρό προβάδισμα για το Τορίνο.

Αντιαθλητικοί, βρώμικοι, κάφροι. Ολα αυτά μαζί και ο προπονητής τους να κάνει ακατονόμαστες χειρονομίες στο δεύτερο γκολ. Ωστόσο, η Ατλέτικο δεν νίκησε γι’ αυτό τον λόγο. Το έκανε επειδή το ήθελε περισσότερο. Εβγαλε πάθος, μπήκε με τσαμπουκά σε όλο το ματς, αλλά πάνω απ’ όλα είχε ένα πλάνο που το υπηρέτησε πιστά, αιφνιδίασε την αντίπαλό της και έφτασε δίκαια στο 2-0, που θα μπορούσε να είναι ακόμα και μεγαλύτερο κόντρα στη Γιουβέντους, η οποία ξέχασε να παίξει μπάλα.

Αντίθετα με την εξέλιξή του αγώνα, η Γιούβε είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τη βολίδα στην εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο (8′) να σταματάει στις γροθιές του Ομπλάκ. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η μοναδική κανονική ευκαιρία των Ιταλών, με τον CR7 να μην βρίσκει χώρους να κινηθεί. Σε όλο το α’ μέρος η Ατλέτικο έδινε χώρους, είχε αφήσει την επιθετική άμυνα που συνηθίζει και έβγαινε στην κόντρα, κάτι που μάλλον μπέρδεψε τακτικά τους φιλοξενούμενους.

Στο 50′ ο Ντιέγκο Κόστα αστόχησε απελπιστικά σε τετ α τετ και τρία λεπτά αργότερα στη λόμπα του Γκριεζμάν, η υπερέκταση του Σέζνι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο. Το γκολ με κεφαλιά του Μοράτα ακυρώθηκε σωστά από το VAR για επιθετικό φάουλ, αλλά η μπάλα θα έμπαινε λίγο αργότερα στα δίχτυα και θα μετρούσε.

Σε φάση διαρκείας από κόρνερ (78′), ο Χιμένες με κοντινό σουτ πέφτοντας, έβαλε φωτιά στο «Wanda Metropolitano» και στο 83′ το σουτ του Γκοδίν (η μπάλα βρήκε στο σώμα του Κριστιάνο) έγραψε το τελικό 2-0 για τους Ροχιμπλάνκος, με τη Γιούβε να τρέχει τώρα και ίσως να μην φτάνει στον επαναληπτικό του Τορίνο, καθώς θα χρειαστεί τρία δικά της για να περάσει απ’ ευθείας. Κι αυτό κόντρα στον Τσόλο που στο Champions League απέναντι σε Ιταλούς μετράει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοδίν, Χιμένες, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Ρόδρι, Σαούλ, Κόκε (66′ Κορέα), Παρτέι (61′ Λεμάρ), Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (57′ Μοράτα)

Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Σέζνι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Αλεξ Σάντρο, Ντε Σίλιο, Μπεντανκούρ, Ματουιντί (84′ Ζοάο Κανσέλο), Πιάνιτς (73′ Τσαν), Ντιμπάλα (80′ Μπερναρντέσκι), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάντζουκιτς.