Δύσκολη έξοδος για τον Korantina Homes Παφιακό

Από: Μαρίνα Σταύρου

Η 16η αγωνιστική – δεύτερη στροφή των αγώνων των Ομίλων Tίτλου και διαβάθμισης στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας που θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 είναι άκρως καθοριστική και στους δυο Ομίλους.

Το ντέρμπι Ανόρθωση – Τεχνοοικία ΑΕΚ για τον Όμιλο Τίτλου και το μεγάλο ντέρμπι ουραγών Αναγέννηση Δερύνειας – ΘΟΙ Αυγόρου προσφέρουν άλλη διάσταση στην αγωνιστική. Αναλυτικά, οι τέσσερεις αγώνες που αρχίζουν στις 20:00.

Στην αντίπερα όχθη στον όμιλο της υποβάθμισης η ομάδα μας ταξιδεύει στη Λευκωσία για να αντιμετωπίση την Ολυμπιάδα σε ένα παιχνίδι που για μας έχει μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

ΣΑΛΑ «ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ – Korantina Homes ΠΑΦΙΑΚΟΣ
Ο αγώνας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο βαθμολογικά τον Korantina Homes Παφιακό, αφού θέλει να… ησυχάσει βαθμολογικά. Η Ολυμπιάδα σαφέστατα θέλει να είναι η άτυπη «πρωταθλήτρια» του Ομίλου και θέλει να κυριαρχήσει στην έδρα της.

Ο κόουτς Θ. Κατσιγιάννης θα μετρήσει τις δυνάμεις των παικτριών του σε ένα δύσκολο αγώνα. Ο Korantina Homes Παφιακός πάει στη Λευκωσία για το τρίποντο ώστε να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση του γκρουπ και να απομακρυνθεί από την «καυτή ζώνη». Οι δυο ομάδες θα τα πουν σε διπλούς αγώνες και για την οκτάδα του Κυπέλλου.

Η βαθμολογία (Σε 15 αγώνες)
1.Ολυμπιάδα Νεαπόλεως 27-30 22
2. Korantina Homes Παφιακός 19-35 13
3.ΘΟΙ Αυγόρου 17-39 11
4.Αναγέννηση Δερ. 11-44 04

 

‘ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΛΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ
Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ίσως διαμορφώσει κάποια δεδομένα στην υπόθεση τίτλος. Πιθανή νίκη της Ανόρθωσης δίνει τεράστιο προβάδισμα στις Αμμοχωστιανές. Εφόσον όμως η Τεχνοοικία ΑΕΚ πάρει καθαρό τρίποντο θα ελπίζει.

Η Ανόρθωση θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πετύχει την τέταρτη συνεχή νίκη επί των «κιτρινοπρασίνων» ξεφεύγοντας 13 βαθμούς τέσσερεις αγώνες πριν το φινάλε. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ μετά την ήττα από την Robo Markets ΑΕΛ παίζει για δεύτερη εβδομάδα εκτός αλλά θα παίξει ρέστα στο ντέρμπι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ: ΑΠΟΛΛΩΝ – Robo Markets ΑΕΛ
Το Λεμεσιανό ντέρμπι έχει πάντα το δικό του ενδιαφέρον. Βαθμολογικά όμως ενδιαφέρει μόνο τις «γαλαζοκίτρινες».

Λεζ. Φάση από παλαιότερο ντέρμπι Aπόλλων – Robo Markets ΑΕΛ

Ο Απόλλων παίζει δεύτερο σερί αγώνα στην έδρα του αλλά θέλει να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο από όσα έδειξε κόντρα στην Ανόρθωση .Ένα Λεμεσιανό ντέρμπι προσφέρει πολλά κίνητρα, ενώ ο Απόλλων θέλει να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στην τετράδα.

Η Robo Markets ΑΕΛ από την άλλη που είναι εξαιρετική το τελευταίο τρίμηνο, δεν θέλει να αφήσει βαθμούς στις «γειτόνισσες» για να εκμεταλλευτεί ό,τι γίνει στη Λευκωσία. Ο Ντ. Ιβάνοβιτς θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για το τρίο των ξένων που θα χρησιμοποιήσει.

Βαθμολογία (Σε 15 αγώνες)
1. Ανόρθωση 44-06 43
2. Τεχνοοικία ΑΕΚ 35-13 33
3. Robo Markets ΑΕΛ 37-17 33
4. Απόλλων 24-30 21

ΌΜΙΛΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ
ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ – ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ
Το ματς της αγωνιστικής με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι ντέρμπι τοπικό, αλλά και με τεράστια βαθμολογική σημασία. Όποιος κερδίσει είτε ελπίζει (σ.σ. Αναγέννηση), είτε κάνει το αποφασιστικότερο βήμα σωτηρίας (ΘΟΙ Αυγόρου).

Η Αναγέννηση με 04 βαθμούς δεν … μπορεί να χάσει. Εάν συμβεί αυτό, η κατάσταση τέσσερεις αγώνες πριν το φινάλε θα γίνει πολύ – πολύ δύσκολη αφού το ΘΟΙ θα ξεφύγει 10 (ήττα 0-3, 1-3) ή 08 (ήττα 2-3) πόντους. Ακόμα και η νίκη με 3-2 δεν βολεύει, αφού η ομάδα του Αυγόρου με τον πόντο θα διατηρήσει αποστάσεις έξι βαθμών. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Ι. Κουμή θα έχει τη συμπαράσταση των Δερυνειωτών για το καθαρό τρίποντο ελπίδας.

Το ΘΟΙ είναι εξαιρετική ομάδα και πάει στη Δερύνεια για τη νίκη – σωτηρίας. Με ένα πιθανό τρίποντο η ομάδα του Νοβάκοφ ίσως ξεπεράσει τον Korantina Homes Παφιακό.