Δεν τα κατάφερε ο Προοδευτικός στη Λευκωσία (ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με μια μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε η 14η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας με τον Μαυρομμάτη να παίρνει σπουδαία νίκη εντός έδρας επί του ΑΠΟΕΛ. Δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα Παρνασσός και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που κέρδισαν Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς και Προοδευτικό αντίστοιχα.

Ανατροπή και πρώτη νίκη για Μαυρομμάτη…

Περίμενε 14 αγωνιστικές για να πανηγυρίσει νίκη ο Μαυρομμάτης Αγίου Παύλου και το έκανε με εμφαντικό μάλιστα τρόπο κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ στο κλειστό του Αγίου Δομετίου με 29-26. Η ομάδα του Αγίου Παύλου με τον Αριστοκλή Χριστοφή στον πάγκο για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Γιάννη Ιωάννου επικράτησε δύσκολα μεν αλλά δίκαια του ΑΠΟΕΛ φέρνοντας μάλιστα στα κάτω πάνω αφού έχανε στο ημίχρονο με 15-14. Παιχνίδι με ένταση, πάθος, εναλλαγές στο σκορ παρ’ όλα αυτά ο Μαυρομμάτης έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Γιώργο Χατζηκαλλή που πέτυχε 12 γκολ και τον Χαράλαμπο Κυριάκου που ήταν εξαιρετικός στο τέρμα κατάφερε να κατακτήσει τους πρώτους βαθμούς του στον θεσμό. Με 9 τέρματα τελείωσε τον αγώνα ο Ανδρέας Χατζησάββας που ξεχώρισε από πλευράς ΑΠΟΕΛ.

Πλησίασε στον τίτλο ο Παρνασσός…

Την 14η σερί του νίκη πέτυχε ο Παρνασσός που δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στο Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς κερδίζοντας τον με 29-20. Η ομάδα του Σάββα Ζωγράφου σοβαρή, πειθαρχημένη εντός του αγωνιστικού χώρου πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα το προβάδισμα κλείνοντας το ημίχρονο με το υπέρ της 16-9. Η ανωτερότητα του Παρνασσού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και με  ηγέτη και σκόρερ τον Δημήτρη Στουμπή που πέτυχε 7 γκολ πανηγύρισε άλλη μια επιτυχία κάνοντας ένα ακόμα βήμα για τον τίτλο.

Νέα νίκη για Ευρωπαϊκό…

Τα βρήκε σκούρα αλλά στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε στο τέλος το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που κέρδισε στο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής τον Προοδευτικό με 36-22. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο μέρος αφού οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ ωστόσο το Ευρωπαϊκό πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 16-14. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ανδρέα Ανδρέου παίζοντας εξαιρετικό χαντμπολ, περιόρισε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο, ξέφυγε στο σκορ και πανηγύρισε στο τέλος της νίκη με 36-22. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Χρίστος Χρυσάνθου που πέτυχε 7 γκολ ενώ στα 6 τελείωσε τον αγώνα ο Τάσος Ιωάννου. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Πάμπος Σοφοκλέους με τα 7 γκολ που πέτυχε και ο Θωμάς Θεοδώρου με τα 6.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Παρνασσός Στροβόλου – Κ.Ν. Αγίων Τριμιθιάς 29-20

Μαυρομμάτης Αγίου Παύλου – ΑΠΟΕΛ 29-26

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Προοδευτικός Πάφου 36-22