Νίκη «οξυγόνο» για τον Ακρίτα Χλώρακας!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Επιστροφή στις νίκες έπειτα από επτά σερί παιχνίδια δίχως τρίποντο για τον Ακρίτα Χλώρακας!

Η ομάδα του Κώστα Σωκράτους αν και «καρδιοχτύπησε», εντούτοις κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, νικώντας με 2-1 στο Κοινοτικό Στάδιο Χλώρακας τον Διγενή Βορόκλινης. Με το σημερινό τρίποντο ο Ακρίτας έκανε τους βαθμούς του 22 στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, παίρνοντας συνάμα μεγάλη «ανάσα» σε ότι αφορά την υπόθεση αποφυγής του υποβιβασμού.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Στο 36ο λεπτό το έργο του Ακρίτα έγινε πιο εύκολο, καθώς ο Σεμίν για τον Διγενή Βορόκλινης δέχθηκε απευθείας την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του αρκετά νωρίς με 10 ποδοσφαιριστές.

Στο διάστημα που απόμενε για το τέλος του α’ μέρους δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ακρίτα μπήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν, κάτι που κατάφεραν πολύ νωρίς. Μόλις στο 46’ ο Ατσαλίσο με πλασέ πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τους «πράσινους» ανοίγοντας το σκορ στην Χλώρακα.

Απ’ εκεί και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι μη έχοντας να χάσουν, επιτέθηκαν χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ.

Μάλιστα, στο 66ο λεπτό ο Διγενής ο οποίος αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Συγκεκριμένα, ο Μπολμποσιάν με ωραίο γυριστό σουτ νίκησε τον Ανδρέα Βασιλείου σημειώνοντας το 1-1.

Παρά την «ψυχρολουσία» της ισοφάρισης, οι γηπεδούχοι κατάφεραν σχετικά νωρίς να πάρουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Αυτή την φορά ο Χρήστος Μακρής ανατράπηκε εντός περιοχής στο 73ο λεπτό με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Ούγκο Μουτίνιο δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.