Συμμετοχές από 14 χώρες σε αγώνα γκολφ για νέους στην Πάφο 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και φέτος το Junior Open Nicos Severis, που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο Minthis Golf Club, στην Τσάδα.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ, φέτος αναμένεται να αγωνιστούν σε τρεις γύρους, σε γήπεδο 18 οπών, 54 αγόρια και 26 κορίτσια ηλικίας έως 18 ετών.

Οι αθλητές, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Νίκο Ρωσσίδη προέρχονται από 14 χώρες ενώ ισχυρή είναι και φέτος η κυπριακή ομάδα που αποτελείται 9 νέους και ταλαντούχους αθλητές.

Συμμετέχουν αθλητές από χώρες της ΕΕ κυρίως, αλλά και τη Ρωσία και γειτονικές χώρες.

Το άθλημα κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Κύπρο, παρατήρησε ο κ.Ρωσσιδης, επισημαίνοντας ότι πριν τη δημιουργία των τεσσάρων γηπέδων στην Πάφο οι Κύπριοι που ασχολούνταν με το γκολφ ήταν πάρα πολύ λίγοι.

Το Severis Junior Open Cyprus διεξάγεται τα τελευταία επτά χρόνια στη μνήμη ενός θρύλου του κυπριακού γκολφ, του Νίκου Σεβέρη, η οικογένεια του οποίου συνεχίζει τη χορηγία για την ανάπτυξη νέων αθλητών στο γκολφ.

Ο κ. Ρωσσίδης σημείωσε ότι ο περσινός νικητής του αγώνα που διεξήχθη στο Secret Valley Golf Club, ο 18χρονος Γερμανός Cedric Otten, έσπασε το ρεκόρ δύο φορές σε διαδοχικές ημέρες.

Είναι ένα ρεκόρ, είπε ο κ. Ρωσσίδης, που όπως δείχνουν τα στοιχεία των παικτών που συμμετέχουν στο φετινό τουρνουά ίσως καταρριφθεί, κάτι που δείχνει και την αλματώδη πρόοδο και άνοδο του αθλήματος στην Κύπρο.

Σημείωσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της ομοσπονδίας είναι να συνεχίσει να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων παικτών στην Κύπρο. Παράλληλα προωθεί την Κύπρο ως ένα ιδανικό χώρο ανάπτυξης του γκολφ διεθνώς.