Πάει Γεροσκήπου η Πάφος; Ρωσικό ενδιαφέρον για το Δημ. στάδιο “Μιχ. Κυπριανού”

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ξεκάθαρο, επίσημο και επιβεβαιωμένο είναι πλέον το ενδιαφέρον των Ρώσων ιδιοκτητών της Πάφου, Σερκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουπόφ για να προχωρήσουν στην υπογραφή συμφωνίας με το Δήμο Γεροσκήπου και το κράτος για τη διαχείρηση του Δημοτικού Σταδίου Γεροσκήπου, Μιχαλάκης Κυπριανού.

Για το σκοπό αυτό πρόσφατα υπήρξε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, στην οποία οι επενδυτές και ο Δήμος Γεροσκήπου, συζήτησαν τις λεπτομέρειες αλλά και τις ενέργειες, ως οδικό χάρτη, που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η σύναψη μιας συμφωνίας.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε μιλώντας στο AthlitikaPress.com o Δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παύλιδης. Για να υπάρξει συμφωνία, είπε ο κ. Παυλίδης, πέραν της οικονομικής πτυχής που θα την δούμε και ως Συμβούλιο θα πρέπει να διευθετηθούν και κάποια τεχνικά ζητήματα τα οποία οι Ρώσοι επενδυτές είναι έτοιμοι να αναλάβουν.

Αυτή τη στιγμή γίνεται καταγραφή τοων αναγκών που χρειάζεται το γήπεδο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες πρώτης κατηγορίας, όπως δημιουργία φυσούνας κλπ για το οποία όπως είπε ο κ. Παυλίδης, σε περίπτωση συμφωνίας οι επενδυτές είναι έτοιμοι να αναλάβουν προσωπικά.

Επίσης, πρόσθεσε ο Μάκης Παυλίδης, στη συμφωνία θα περιλαμβάνεται και ρήτρα με την οποία οι ομάδες της Γεροσκήπου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο και δεν θα μείνουν δίχως “σπίτι”.

Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί ότι προς την πλευρά του ΚΟΑ, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν έγινε οποιαδήποτε επαφή ακόμη αν και ο θέση του Οργανισμού, όπως επίσης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είναι αρνητική.

Το γήπεδο, ως ιδιοκτησιακό καθεστώς, ανήκει στο Δήμο Γεροσκήπου αν και η γη ανήκει στο κράτος το οποίο την έχει παραχωρήσει για τους σκοπούς κατασκεύης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Μια τέτοια εξέλιξη άμεσα θα ανεβάσει τον πήχη ακόμη περισσότερο για την Πάφο FC αλλά και την ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ρώσων στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα “ποδοσφαιρικό οικοδόμημα” που θα είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Πάφο αλλά για όλη την Κύπρο.

Άλλωστε Λομάκιν και Ντουπόφ έχουν αποδείξει πως και ξέρουν και μπορούν να μετατρέψουν ένα επιχειρηματικό project σε πετυχημένο αποτέλεσμα. Το παράδειγμα της RIGA FC μιλάει από μόνο του.