Beach Volley: Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το διεθνές προπονητικό καμπ στα γήπεδα του Πανεπιστημίου Κύπρου

Από: Μαρίνα Σταύρου

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το διεθνές προπονητικό καμπ Beach Volley που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου στα γήπεδα του Beach Volley του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τέσσερεις διεθνείς Κύπριες παίκτριες οι Μαριότα Αγγελοπούλου, Ντάρια Γκουσάροβα με τις αδελφές Νατάσα και Κατερίνα Γιασουμή δούλεψαν σε ιδανικές συνθήκες μαζί με διεθνείς αθλήτριες από το Ισραήλ και τη Δανία.
Το 2019 είναι γεμάτο υποχρεώσεις για τις ομάδες του Beach Volley με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Βαγγέλη Κοτουλέα να μετρά τις δυνάμεις των διεθνών σε καμπ τέτοιου επιπέδου, αφού θέλει να είναι πανέτοιμες.

Στα τέλη Φεβρουαρίου οι Μαριότα Αγγελοπούλου – Ντάρια Γκουσάροβα θα ταξιδέψουν στην Καμπότζη για τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Δυο Αστεριών. Ακόμα, υπάρχουν και άλλα σημαντικά τουρνουά και η πρόκληση των ΑΜΚΕ του Μαυροβουνίου. Η ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στους ΑΜΚΕ θα καταρτιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι αδελφές Γιασουμή θα συμμετάσχουν σε Πανεπιστημιακούς Αγώνες στο Ισραήλ τον Απρίλιο, αλλά και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβενίας τον Ιούλιο.

Κλ. Λεγκάδα (Προπονήτρια Εθνικής Ισραήλ): «Υψηλού επιπέδου το καμπ»
Η προπονήτρια της Εθνικής Ισραήλ Κλαούντια Λεγκάδα δήλωσε ότι το καμπ στην Κύπρο ήταν πάρα πολύ σημαντικό, αφού σε ένα μήνα η Εθνική ομάδα έχει σημαντικούς αγώνες. Η κόουτς του Ισραήλ ανέφερε ότι το τεχνικό επίπεδο του καμπ είναι πολύ υψηλό αφού η κυπριακή ομάδα και η ομάδα της Δανίας βοήθησαν την ομάδα της να αναπτύξει τις δυνατότητές της. Το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν επίσης άρτιο αφού τόσο η διαμονή, όσο και η διατροφή ήταν σε υψηλό επίπεδο.

Όσον αφορά στις επόμενες υποχρεώσεις του Ισραήλ, ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι δυο τουρνουά παγκοσμίου επιπέδου στην Καμπότζη Δυο Αστεριών και στην Ινδία ενός Αστεριού για τα οποία προετοιμάζονται εντατικά. Επίσης, έχουν τουρνουά στην Ασία, ενώ μακροπρόθεσμα οι ομάδες του Ισραήλ στοχεύουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Μαριότα: «Παραγωγικό το καμπ»
Η διεθνής παίκτρια του Beach Volley Μαριόττα Αγγελοπούλου ανέφερε ότι η πρώτη επίσημη υποχρέωσή της το 2019 είναι η συμμετοχή της με την Ντάρια Γκουσάροβα στο τουρνουά της FIVB Δυο Αστεριών στην Καμπότζη που στόχος είναι η είσοδος στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Η Μαριόττα είπε ότι ακολουθούν στη συνέχεια και άλλα τουρνουά Ενός και Δυο Αστεριού και ακολούθως είναι οι ΑΜΚΕ όπου «είμαστε μια καλή τετράδα παικτριών από όπου θα γίνει η επιλογή».
Σε σχέση με το καμπ, ανέφερε ότι είναι πολύ παραγωγικό, αφού «στη μέση του χειμώνα διοργανώθηκαν φιλικά με πολύ δυνατές ομάδες. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο για να μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Β. Κουτουλέας: «Κερδίσαμε πολλά»
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βαγγέλης Κουτουλέας χαρακτήρισε πολύ χρήσιμο το καμπ αφού «έγινε στη μέση του χειμώνα όπου δεν έχει πολλά τουρνουά και η συμμετοχή ομάδων του Ισραήλ και της Δανίας έσπασε τη μονοτονία και κάναμε φιλικά κερδίζοντας πάρα πολλά πράγματα τεχνικά».

Ο κόουτς ευχαρίστησε την ΚΟΠΕ και τον πρόεδρο δρ Μιχάλη Κρασιά για τη σπουδαία διοργάνωση του καμπ. O κ. Κουτουλέας αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Αγγελοπούλου, Γκουσάροβα στο τουρνουά της Καμπότζη, αλλά και στα άλλα τουρνουά παγκοσμίου επιπέδου που υπάρχουν το 2019, τους ΑΜΚΕ και το προολυμπιακό της Λάρνακας. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι σταδιακά θα ξεκινήσουν προπονήσεις και οι άνδρες.

Μιλώντας για τους στόχους ενόψει ΑΜΚΕ, ο κ. Κουτουλέας ανέφερε ότι «θα γίνουν οι καλύτερες επιλογές αφού η Κύπρος είναι καταδικασμένη πάντα να κατακτά το χρυσό».

Η συμμετοχή του Ισραήλ στο καμπ εντάσσεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας της ΚΟΠΕ με την Ισραηλινή Ομοσπονδία.

Το Σάββατο στις εγκαταστάσεις Beach Volley του Πανεπιστημίου Κύπρου έδωσε το παρόν του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Χόρχε Κανεστράτσι και ο προπονητής στης γυναικείας ομάδας της Ανόρθωσης Αλεξάνταρ Μπόσκοβιτς.

Λεζ. Αναμνηστική φωτογραφία κατά τη διοργάνωση του καμπ.