Πήρε το ντέρμπι και έπιασε κορυφή η Γεροσκήπου FC (εικόνες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μεγάλο διπλό πανηγύρισε η Γεροσκήπου FC επί της Χρυσομηλιάς Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας με 0-3, στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΠΟΑΣΠ.

Με τη σημερινή νίκη η ομάδα του Δημήτρη Ιωάννου έπιασε κορυφή και πλέον τα πάντα εξαρτώνται από τα «πόδια» της σε ότι αφορά την υπόθεση τίτλος.

Η αρχή ήταν ονειρική για τους φιλοξενούμενους για τους οποίους άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Ο ακραίος αμυντικός με ωραίο γυριστό σουτ σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Ανδρέα Καρσερά, σημειώνοντας  το 0-1.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η Χρυσομηλιά άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να δημιουργεί τις πρώτες καλές τις φάσεις με αποκορύφωμα την φάση που ο Χρήστος Δημητρίου «Τέβες» νικήθηκε από πλεονεκτική θέση από τον Θεοδόση Ιωσήφ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με την Γεροσκήπου να αντέχει στην πίεση των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη το σύνολο του Κύπρου Παπαδημήτρη μπήκε πιο δυνατά με σκοπό να ισοφαρίσει, είχε την κατοχή της μπάλας, όχι όμως τις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ αν εξαιρέσουμε μία-δύο καλές περιπτώσεις. Από την μεριά της η Γεροσκήπου περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Στο 75ο λεπτό σε μια ανυποψίαστη φάση, μετά από ένα μακρινό φάουλ της Γεροσκήπους, ο Ανδρέας Καρσεράς απόκρουσε ασταθώς την μπάλα, το «ριμπάουντ» πήρε  επιθετικός ο οποίος έκανε την επαναφορά και με κεφαλιά ο Κώστας Σολωμού προ κενής εστίας σημείωσε το 2-0.

Όπως ήταν λογικό, η Χρυσομηλιά στα λεπτά που απέμεναν επιτέθηκε μαζικά με αποτέλεσμα να το «πληρώσει». Στο 81’ και πάλι ο Κώστας Σολωμού με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε και πάλι τον αντίπαλο τερματοφύλακα με αποτέλεσμα  να διαμορφώσει το τελικό 0-3 υπέρ της Γεροσκήπους.

*Στην πιο κάτω φωτογραφία οι παίκτες της Γεροσκήπους πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη.

Φωτογραφίες: David Grimason