Ανδρέας Μιχαηλίδης: Θα βάλουμε το δικό μας στίγμα στον Κυπριακό Αθλητισμό

Από: Γιώργος Γεωργίου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ, η τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, με τη σκυτάλη στην Προεδρία να παραλαμβάνει από τον τέως Πρόεδρο κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη, ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στις 17 Ιανουαρίου 2019 διόρισε το νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, το οποίο αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και εφτά μέλη. Νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης,  Αντιπρόεδρος η κ. Καίτη Χατζήκυριακου Λουκαϊδου και Μέλη οι κ.κ. Στέλιος Στυλιανού, Λεόντιος Τσιελεπός, Δώρα Κυριάκου, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Κωστάκης Κουκκουλλής, Αντρέας Μυλωνά, Παναγιώτης Τρισόκκας.

Το τελετουργικό της εγκαθίδρυσης άρχισε με καλωσόρισμα από τη Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, η οποία συνεχάρη το νέο Δ.Σ. για το διορισμό του και δεσμεύτηκε ότι η Υπηρεσία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην υλοποίηση των πολιτικών που θα χαράξει και θα προωθήσει το νέο Δ.Σ. προς όφελος του αθλητισμού. Επιπρόσθετα ευχαρίστησε θερμά τα απερχόμενα Μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΑ, με τα οποία όπως τόνισε υπήρξε στενή και εποικοδομητική συνεργασία συνεργασία, με αποτέλεσμα να παραχθεί σημαντικότατο έργο.

Ο νέος Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του, διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα του νέου Δ.Σ.  να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή του Οργανισμού, υλοποιώντας τους στόχους και σχεδιασμούς του αθλητικού μας οικοδομήματος. Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο του, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο και τους συνεργάτες του, για το πολυεπίπεδο έργο που έχουν επιτελέσει, καθώς και για  τη συνολική τους προσφορά. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που θα επιτελέσει το νέο Δ.Σ, τονίζοντας ότι, μέσα από ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αρμόδιες Υπηρεσίες και Ομοσπονδίες και ιδιαίτερα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, για να χειριστεί αποτελεσματικά τα κρίσιμα ζητήματα που επιδέχονται άμεσης αντιμετώπισης. Τόνισε επίσης, ότι στόχος είναι η περαιτέρω προαγωγή του αθλητισμού στην Κύπρο σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.  Επανέλαβε ότι έχει  πλήρη επίγνωση τόσο των προκλήσεων και των δυσκολιών,  όσο και της ευθύνης που αναλαμβάνει από σήμερα και  υποσχέθηκε ότι θα τείνει «ευήκοον ούς» στον οποιοδήποτε έχει σκέψεις, εισηγήσεις, όραμα και ιδέες, και επιθυμεί να συνδράμει στην περαιτέρω ανάπτυξη και ανοδική πορεία του Κυπριακού Αθλητισμού.

Σε χαιρετισμό του, ο τέως Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, αφού συνεχάρη το νέο ΔΣ του ΚΟΑ και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του, είπε χαρακτηριστικά: « Ο Αθλητισμός είναι χαρά. Και αυτά τα συναισθήματα έχουμε σήμερα, αφού παραδίδουμε την ηγεσία του ΚΟΑ σε ανθρώπους του αθλητισμού. Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσουν μια δυνατή ομάδσα γοα το καλό του αθλητισμού μας, ενώ τρία πρόσωπα από το απερχόμενο Δ.Σ. είναι και στο νέο και αυτό είναι σημαντικό. Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης ευχήθηκε καλή δουλειά, καλή δύναμη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να πάει ο αθλητισμός μας  ακόμη ένα βήμα παραπάνω.